Contact met Deeltijd-opleidingen.nl

Bereik ons

Deeltijd-opleidingen.nl is een studiekeuze-platform voor het kiezen van een duale of deeltijdopleiding. Dit is de meest actuele bron voor het tonen van alle erkende duale- en deeltijdopleidingen in Nederland. Wij proberen de informatie zo uitgebreid mogelijk weer te geven op de website, maar het kan natuurlijk zijn dat jij meer wilt weten over een bepaalde opleiding. In dat geval, verwijzen wij jou door naar de hogeschool of universiteit waar deze deeltijdopleiding wordt gegeven.

Vraag aan de redactie

Heb je een redactionele vraag over Deeltijd-opleidingen.nl, het adverteren of over het afnemen van een pagina op deze website? Neem dan contact op via: info@deeltijd-opleidingen.nl.

Vragen over studiekeuze

Heb je als studiekiezer een vraag over een deeltijd of duale studie? Dan helpt studiekeuzeadviseur Tom graag. Uit eigen ervaring weet hij dat het kiezen voor een opleiding niet altijd makkelijk is. Ook weet hij veel over 'switchen'. Hij kan helpen met jouw vragen over een duale of deeltijdopleiding en probeert eventuele twijfels weg te nemen. Tom is te bereiken via: info@studiekeuzemaken.nl.

Websites uit het netwerk gericht op studiekeuze

Deeltijd-opleidingen.nl is de plek waar je informatie kunt vinden over erkende hbo en wo deeltijdopleidingen (CROHO-register). Deze site zit in het netwerk van Keuzes. Maandelijks bereiken wij meer dan honderdduizend studiekiezers. Dit netwerk is daarmee één van de grootste studiekeuze-netwerken van Nederland.

Adres

Keuzes
Brink 1C
3998 JL Schalkwijk (UT)

Deeltijdopleidingen kiezen

Speciaal voor jou hebben wij een loopbaantest ontwikkeld. De test bevat 6 vragen en je ontvangt daarna meteen een persoonlijk adviesrapport in je mailbox. Maak nu de loopbaantest.

Je wilt in deeltijd gaan studeren. Ofwel omdat je al een baan hebt en graag nog wat meer kennis vergaart met een hbo- of wo-opleiding. Of omdat je eigenlijk al meteen na de middelbare school aan het werk wilt, maar toch ook een diploma op zak wilt hebben. Welke opleiding kun je dan het beste gaan doen en bij welke hogeschool? En weet je wel zeker dat die opleiding aan al je wensen voldoet? Met het 10-stappenplan kom je bij de juiste keuze uit. Bekijk het uitgebreide stappenplan voor deeltijdopleidingen.

Denk je erover om een deeltijdopleiding te doen? Bijvoorbeeld om verder te groeien in je baan? Als je niet het juiste diploma bezit, kan je een 21+ toelatingstoets maken.

Als je op zoek bent naar een nieuwe stap in je carrière, in eventueel een nieuw vakgebied, hoort daar vaak ook een (deeltijd) studie bij. Maar hoe koppel je nu de juist studie, cursus of opleiding aan jouw job- of carrièreswitch? Hoe kies je een passende studie zodat je straks kan starten in een nieuwe baan?

Vooral in het hbo zijn er veel opleidingen die je ook in deeltijd of duaal kunt volgen. Ze handhaven een flink opleidingsaanbod en trekken behoorlijke aantallen studenten met hun onderwijs. Natuurlijk zijn er ook veel particuliere onderwijsinstellingen die opleidingen in deeltijd aanbieden. Op Deeltijd-opleidingen.nl bieden we een overzicht van alle deeltijdstudies (ad-opleidingen en bacheloropleidingen), de locaties en toelatingseisen. Het deeltijdaanbod is in sommige vakgebieden beperkt. Je kunt niet in elke provincie alle deeltijdopleidingen volgen, en in veel universitaire disciplines is er in het hele land maar één aanbieder. Let dus goed op als je een hogeschool of universiteit kiest, of ze jouw opleiding wel in deeltijd aanbieden. En neem ook geen genoegen met aanschuifonderwijs, waar je moet meelopen met colleges voor de voltijd-studenten. Omdat je als studiekiezer niet lukraak voor een opleiding moet kiezen, is een helder overzicht erg belangrijk. Wij bieden daarom een compleet overzicht van alle duale en deeltijdstudies in het hbo en aan de universiteiten.

Het deeltijdaanbod van reguliere universiteiten is beperkt. Veel universiteiten bieden nauwelijks nog deeltijdonderwijs aan, of laten de colleges samenvallen met het dagonderwijs. Alleen in enkele specifieke vakgebieden zijn er nog studies van enige omvang, met avondcolleges. Je bent dus al gauw aangewezen op het afstandsonderwijs van de Open Universiteit. Je kunt er terecht voor cultuurwetenschappen, rechten, bedrijfskunde, psychologie, milieukunde en informatica. Voor wie op universitair niveau accountancy wil studeren, is er ook een aanrader: Nyenrode Business Universiteit. Misschien een beetje prijzig, maar dan heb je ook wat.

Heb je veel ervaring in jouw vakgebied en wil je nu een diploma halen? Dan kun je misschien een verkorte deeltijdopleiding doen. Bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Zoek jij een opleiding in deeltijd hbo of wo? Wil je naast het leren ook gewoon blijven werken of een gezin onderhouden? Dan is een deeltijdopleiding (of duaal) ideaal voor jou. Op Deeltijd-opleidingen.nl kun je ze bekijken en vergelijken. Tevens kun je hier veel informatie vinden over duale opleidingen.