Opleidingen rechten en bestuur in deeltijd en duaal

Deeltijdopleidingen rechten en bestuur

Hier behandelen we deeltijdopleidingen die gaan over recht, bestuurskunde en veiligheid. In voltijdse vorm horen de rechtenstudies bij de populairste studies en in deeltijd is dat niet anders. Zowel bij de hbo-versie als bij de universitaire variant melden zich jaarlijks honderden nieuwe deeltijders. Ook op gebied van management zijn er veel opleidingen in deeltijd.

Recht en bestuur

Ad Bedrijfskunde

Wil jij je leren vastbijten in bedrijfsprocessen? Strategische beslissingen durven nemen? Dan zit je bij de associate degree Bedrijfskunde helemaal op je plek.

Ad Business Studies Logistiek

De associate degree Business Studies Logistiek is een tweejarige opleiding voor iedereen die houdt van regelen en van het optimaliseren van processen.

Ad Cyber Safety & Security

Ontdek hoe je een cruciale rol kunt spelen in het waarborgen van digitale veiligheid en je carrière kunt laten groeien.

Ad Cybersecurity

In de snel digitaliserende wereld van vandaag is cybersecurity van cruciaal belang.

Ad Improvement Analist

Heb je ooit nagedacht over een carrière in de wereld van bedrijfsprocessen en optimalisatie?

Ad Information Security

In een tijd waarin cyberdreigingen steeds vaker voorkomen, is de behoefte aan deskundige professionals groter dan ooit.

Ad Juridisch medewerker

Ben je op zoek naar een boeiende opleiding die je de juridische wereld laat verkennen zonder jarenlang in de schoolbanken te zitten?

Ad Management

Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in managementconcepten, leiderschapstechnieken en zakelijke processen.

Ad Officemanagement

Als je op zoek bent naar een boeiende en praktijkgerichte studie die je voorbereidt op een carrière in het bedrijfsleven, lees dan verder.

Ad Rechten

Ben je al werkzaam binnen een juridische omgeving en heb je het gevoel dat het tijd is voor een volgende stap in je carrière?

Sociale Zekerheid en Rechten opleidingen

Om Rechten te studeren hoef je niet meer per se naar de universiteit te gaan. HBO-Rechten is een jonge opleiding, die ook in deeltijd een behoorlijke populariteit geniet. Universitaire deeltijdopleidingen rechten zijn er ook. Hier en daar zijn er mogelijkheden om Notarieel Recht, Fiscaal Recht of Criminologie in deeltijd te kiezen. Op hbo-niveau is ook Sociaal Juridische Dienstverlening of SZ-Professional een optie. Als SJD'er ben je in de eerste plaats hulpverlener, maar dan wel met een gedegen kennis van het recht.

Bedrijfskunde en Bestuur opleidingen

Ook populair is de studie Bedrijfskunde MER. Deze opleiding heet op veel hogescholen nu Bedrijfskunde. Het is een brede opleiding die je klaarstoomt voor allerlei ondersteunende functies binnen bedrijven. Hbo Bestuurskunde/Overheidsmanagement is in deeltijd geen grote studie. Het lijkt een beetje op Bedrijfskunde, maar gaat meer over openbaar bestuur en publieke organisaties. Ook is er een deeltijdopleiding die zich richt op sportmanagement.

Veiligheid opleidingen

Ten slotte is er Integrale Veiligheidskunde in deeltijd (en duaal). Je wordt dan opgeleid tot spil in het web van hulpverlenende diensten en de overheid. Op de meeste hogescholen gaan de opleidingen Integrale Veiligheid nu verder onder de naam Integrale Veiligheidskunde. Het LOI en Saxion kennen een opleiding met een vlotte Engelse naam: Security Management. En voor de leden van het politiekorps bestaat er de duale opleiding Policing.

Open dagen
Hoe kies je een deeltijdopleiding in rechten?

Je hebt gekozen voor leren in deeltijd binnen de rechten of de bestuurlijke wereld. Maar voldoet deze opleiding wel echt aan jouw wensen? Met dit 10 stappenplan voor deeltijdopleidingen maak je de juiste studiekeuze.

Wat kost een deeltijdopleiding recht?

Een publieke rechten-opleiding kost tussen de € 1.506,- en € 2.530,- per jaar (studiejaar 2023-2024), als dit je eerste bachelor opleiding is. In het eerste collegejaar betaal je de helft van het collegegeld wanneer je voor het eerst begint met studeren in het hoger onderwijs. Je betaalt het 'normale' instellingstarief, als je al een bachelordiploma in je zak hebt. Dit kan hoger zijn dan de prijs die je betaalt aan een particuliere instelling. Bij zo'n opleider zijn er vaak meer mogelijkheden om de opleiding op maat samen te stellen.