Opleidingen gedrag en maatschappij in deeltijd en duaal

Deeltijdopleidingen gedrag en maatschappij

Je hebt een mbo-opleiding in de kinderopvang, jeugdzorg of in het maatschappelijk werk gedaan, en bent toe aan een nieuwe stap. Of je komt uit een ander vakgebied, maar de omscholing lonkt naar een functie waarin je je maatschappelijke ambitie kunt waarmaken, of meer met mensen te maken krijgt.

Sociale opleidingen

Ad Health & Social Work

Wil jij een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van gezondheid en welzijn in onze samenleving?

Ad Human Resource Management

Deze ad is ontworpen om je voor te bereiden op een breed scala aan functies binnen HR-afdelingen van diverse industrieën.

Ad Participatie en Buurtontwikkeling

Als jij die onmisbare link wilt worden tussen bewoners, organisaties en professionals in jouw buurt, wijk of dorp!

Ad Service, Welzijn & Zorg

Deze ad is een dynamische opleiding, ontworpen om aan de groeiende behoeften van de kwetsbare mens te voldoen.

Ad Sociaal Financiële Dienstverlening

Droom jij van een boeiende carrière waarin je anderen kunt helpen met het beheren van hun financiën?

Ad Sociaal Werk

Ben jij een echt mensen-mens en wil je als professional meer impact maken? Dan is deze opleiding perfect voor jou!

Ad Sociaal Werk in de Zorg

Deze ad is bestemd voor iedereen die iets voor anderen wil betekenen en interesse heeft in het werken als sociaal werker in de zorg.

Ad Social Work

Ben jij geïnteresseerd in het helpen van mensen met sociaal-maatschappelijke problemen?

HBO Human Resource Management

Een onderneming valt of staat met de inzet van haar werknemers. Als je er niet uitkomt, kan human research management (HRM) een uitkomst zijn.

HBO Organisatiepsychologie

Het gedrag van mensen binnen een organisatie is erg interessant. Soms gaat het gepaard met stress of andere emoties.

Dienstverlener én hulpverlener

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Social Work en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) zijn studies met een sterke maatschappelijke insteek. Dat betekent concreet dat je intensief met mensen werkt, die je dan vaak ook nog tegenkomt op het moment dat ze in een moeilijke situatie zitten. Je moet sterk in je schoenen staan en toch empathie tonen om mensen te helpen beter te functioneren in de samenleving. Vaktherapie (voorheen Creatieve Therapie) biedt onderdak aan mensen die hun liefde voor cultuur en maatschappelijke initiatieven willen combineren met het helpen van mensen.

Mens en bedrijf

Omgaan met menselijk gedrag, maar ook werken in een meer zakelijke omgeving? Denk aan een opleiding HRM, waar je tegelijkertijd een aanspreekpunt bent voor medewerkers, leidinggeven en management. Of aan Toegepaste Psychologie, waarmee je de hulpverlening in kunt, maar ook kunt kiezen voor een baan als trainer of loopbaanbegeleider.

Open dagen
Hoe kies je een maatschappelijke opleiding in deeltijd?

Je keuze is gevallen op een deeltijdopleiding gedrag en maatschappij. Voldoet de beoogde hogeschool of universiteit aan jouw wensen? Past de opleiding wel echt bij jou als mens? Gebruik ons 10 stappenplan voor een juiste studiekeuze.

Wat kost een deeltijdopleiding tot hulpverlener of dienstverlener?

Een publieke economie-opleiding kost tussen de € 1.506,- en € 2.530,- per jaar (studiejaar 2023-2024), als dit je eerste bachelor opleiding is. Heb jij al een bachelor of master diploma op zak, dan betaal je het ‘normale’ collegegeld en dit kan hoger zijn dan het tarief aan een particuliere hogeschool of universiteit. Particuliere opleiders bepalen hun eigen tarief, maar leveren meer maatwerk.