Ad Land- en Watermanagement deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Land- en Watermanagement

Stap in de waterwereld met de associate degree Land- en Watermanagement. Ben je klaar voor een volgende stap in je carrière en wil je je verdiepen in de fascinerende waterwereld? Of wil je vanuit een totaal ander werkveld een switch maken naar de watersector? Met de associate degree Land- en Watermanagement duik je diep in de wereld van Land- en Watermanagement en ontwikkel je jezelf tot een allround professional. Een expert die praktische oplossingen bedenkt voor waterproblemen en die positief en innovatief te werk gaat. Waarom juist deze opleiding? Nederland staat wereldwijd bekend om haar expertise in Land- en Watermanagement. We werken hard aan belangrijke zaken als dijkversterking, beekherstel, water in de stad en schoon drinkwater. Bovendien groeit de vraag naar toekomstbestendige oplossingen door klimaatverandering. En daar kom jij in beeld! Creativiteit en expertise zijn hard nodig om water optimaal te benutten voor wonen, werken, recreatie, landbouw en natuur. Allemaal in harmonie met elkaar. Dus, als je klaar bent voor een avontuur in de waterwereld en wilt bijdragen aan duurzame oplossingen voor waterproblemen, dan is de deeltijd associate degree Land- en Watermanagement de perfecte keuze voor jou. Duik in de waterwereld en bouw aan een veelbelovende toekomst in de watersector.

De inhoud van AD Land- en Watermanagement

Het programma van deze associate degree is opgebouwd rond kerncompetenties van Land- en Watermanagement. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld:

  • Duurzaam inrichten met water en grond
  • Inventariseren, analyseren en waarderen van het landschap
  • Rekenen met water en grond
  • Realiseren, monitoren en beheren van water- en grondwerken

Daarnaast komen ook belangrijke competenties als persoonlijke ontwikkeling, sociaal functioneren, projectmatig werken en helder communiceren aan bod. Je gaat één dag per week naar school en moet rekenen op ongeveer anderhalve dag zelfstudie en projectwerk. Elk schooljaar bestaat uit vier perioden van acht lesweken met toetsen aan het einde van elke periode.

De toelatingseisen Ad Land- en Watermanagement

Nu denk je misschien: maar heb ik wel de juiste achtergrond voor deze opleiding? Voor een goede kans op succes is het aan te raden om vakken als Nederlands, Engels, wiskunde A of B, en scheikunde te beheersen op havo- of vwo-niveau. Hieronder een kort overzicht van de toelatingsvereisten:

Havodiploma met een van de volgende profielen

Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid of Economie en Maatschappij.

Vwo-diploma met een van de volgende profielen

Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid, Economie en Maatschappij of Cultuur en Maatschappij.

Mbo niveau 4

Iedereen is toelaatbaar.

Wat betreft werkervaring is het belangrijk dat je op het moment van aanvang van de opleiding een passende functie vervult (minimaal 0,4 fte) binnen het domein van Land- en Watermanagement. Een functie op minimaal mbo+ niveau is vereist. Een intakegesprek zal worden gehouden om je geschiktheid te beoordelen.

Je toekomst na de associate degree Land- en Watermanagement

Met een afgeronde associate degree Land- en Watermanagement heb je een goede kans op werk, aangezien het programma perfect aansluit op de vraag vanuit het bedrijfsleven en de overheid. Er is veel behoefte aan professionals met een opleidingsachtergrond tussen mbo-4 en hbo-bachelor niveau. Deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met waterschappen, dus de kansen op werk zijn veelbelovend. En als je na het behalen van je Associate degree wilt blijven studeren, kun je zonder vertraging doorstromen naar de bacheloropleiding. Ook als je na een paar jaar werkervaring de bachelor wilt oppakken, kan dat meestal in deeltijd. In slechts twee jaar kun je dan een bachelor-titel behalen.