Ad Omgevingskunde deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Omgevingskunde

Word jij enthousiast van het idee dat je je kunt inzetten voor een betere leefomgeving en een duurzame toekomst? Dan kan de tweejarige associate degree Omgevingskunde je zomaar op het lijf geschreven zijn. Met deze opleiding vergroot je niet alleen snel je kennis, je combineert ook studeren en werken op een effectieve manier. Zo behaal je niet alleen een diploma, maar profiteer je ook van twee jaar relevante werkervaring. Door de intrede van de Omgevingswet ontstaan er talloze uitdagingen en nieuwe kansen. Deze wet heeft veel voeten in aarde als het gaat om de manier waarop beleid en regelgeving worden opgesteld en uitgevoerd. Organisaties hebben dringend behoefte aan experts die vanuit deze nieuwe wet kunnen handelen en die bovendien goed kunnen samenwerken. Dit alles om zo de omgevingskwaliteit duurzaam te verbeteren. Want bedrijven en overheden die vooruit willen, moeten de effecten op de leefomgeving zo beperkt mogelijk houden. De Omgevingswet biedt hiervoor de nodige kaders. Maar hoe vertaal je deze richtlijnen naar de praktijk? Dat is waar jouw expertise van pas komt. Als afgestudeerd ad Omgevingskundige heb je niet alleen grondige kennis van het nationale omgevingsbeleid, maar ook van de leefomgeving zelf. Hierdoor kun je vanuit verschillende perspectieven werken aan gemeenschappelijke doelen. Ben jij klaar om jezelf te ontwikkelen tot een van die professionals? Met deze opleiding maak je niet alleen een sprong in je carrière, maar werk je ook actief mee aan een duurzamere wereld.

De inhoud van AD Omgevingskunde

Deze associate degree biedt een mix van werken en studeren. Je hebt een dag per week les. In het eerste deel van je studie richt je je op thema's als de groene en stedelijke leefomgeving en de duurzame energietransitie. Allemaal vanuit het perspectief van de Omgevingswet. Daarnaast werk je aan je vaardigheden in samenwerken en communiceren binnen projecten. Deze praktische benadering stelt je in staat om je kennis direct toe te passen in de praktijk, zowel in je werk als tijdens je studie. De combinatie van theorie en praktijk zorgt ervoor dat je niet alleen een gedegen achtergrond krijgt in de Omgevingskunde, maar ook relevante werkervaring opdoet. Dit unieke programma geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt en opent deuren naar boeiende carrièremogelijkheden binnen het werkveld van de omgevingskunde. Of je nu net begint in dit vakgebied of al werkzaam bent en je kennis en expertise wilt uitbreiden, de associate degree Omgevingskunde biedt jou de perfecte springplank naar een succesvolle en betekenisvolle carrière in de wereld van duurzame en gezonde leefomgevingen.

De toelatingseisen Ad Omgevingskunde

Heb je interesse om de opleiding te volgen, dan zijn er verschillende toelatingsmogelijkheden. Zo ben je welkom met een havo- of vwo-diploma met elk profiel. Ook met een mbo-diploma op niveau 4 kom je in aanmerking. Het is echter aan te raden om Nederlands en Engels op havo-eindexamenniveau te beheerden en een of meer doorstroomkeuzedelen te hebben afgerond. Voor een goed beeld van jouw geschiktheid vindt er meestal een intakegesprek plaats waarin je werkervaring en vooropleiding worden beoordeeld. Deze ad is bedoeld voor mensen die al werkzaam zijn in een relevant werkgebied. Er wordt dan ook sterk de nadruk gelegd op het belang van relevante werkervaring. Tijdens de studie wordt van de studenten verwacht om minstens 28 EC (wat neerkomt op 98 dagen of 784 uur) in het desbetreffende vakgebied te werken. Ben je momenteel niet actief in dit vakgebied, kun je toch aan de opleiding beginnen. Als je momenteel in een ander vakgebied werkt, dien je uit te kijken naar een milieugerelateerde werkomgeving, zodat je aan de vereiste hoeveelheid relevante werkervaring kunt voldoen. Mocht het vinden van een baan in het vakgebied van de associate degree in eerste instantie niet lukken, dan is het ook mogelijk om punten te behalen voor relevante werkervaring via stages. Dit kan wellicht leiden tot een iets langere studieperiode, maar het biedt een alternatieve route om je doelen te bereiken.

Je toekomst na de associate degree Omgevingskunde

Met je associate degree Omgevingskunde in de pocket maak je een goede kans op een aantrekkelijke baan. Je kunt diverse functies bekleden, zoals omgevingsmanager, junior omgevingskundig adviseur, projectcoördinator Omgevingswet, junior QHSE-manager, beleidsmedewerker kwaliteit van de omgeving, projectmedewerker duurzame leefomgeving, junior projectleider duurzame energie, vergunningverlener, coördinator toezicht en handhaver. En dat is nog maar het topje van de ijsberg!