HBO European Studies deeltijd

Deeltijdopleiding European Studies

Voor een deeltijdopleiding European Studies is het NTI de enige optie. Je kunt de studie in de vorm van afstandsonderwijs volgen, of voor een klassikale variant kiezen. Europese Studies is een combinatie van communicatie, beleid en bedrijfskunde. Naast Engels leer je Frans, Duits of Spaans als tweede taal. Ook is er aandacht voor Europese geschiedenis, het beleid en de Europese politiek.

Voor wie is deze europese deeltijdopleiding?

Heb jij interesse in talen en communicatie? En volg je alles wat te maken heeft met Europees recht en een internationale samenleving? Mogelijk ambieer je zelfs een functie wat daar te maken mee heeft. Of wil je een stap hogerop? Na de opleiding Europese Studies kun jij je bewegen in dat veld. Ga aan de slag bij buitenlandse zaken of een internationaal georiënteerde organisatie.

Afstudeerrichtingen European Studies

Afstudeerrichtingen zijn ‘effectief navigeren in Europa’, ‘intern business management’ en ‘communicatie en journalistiek’. In het laatste jaar loop je stage en schrijf je je scriptie.

Wat zijn de toelatingseisen voor European Studies?

Voor Europese Studies heb je een havo-, vwo- of mbo-diploma nodig. Je dient op het mbo een niveau 4 opleiding te hebben gedaan. Voor havisten en vwo'ers maakt het niet uit welk profiel ze hebben gekozen. Kun jij geen van deze diploma's laten zien, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Vraag dan een 21+ toets aan bij de hogeschool. Als je voor deze toets slaagt, mag je ook beginnen met de opleiding.

Wat kun worden na European Studies?

Met een diploma European Studies in je zak kun je gaan werken in de publieke en private sector in Nederland of in een Engelstalig land binnen Europa. Denk aan functies als: internationale beleidsmedewerker en internationale communicatiemedewerker, maar ook aan een business manager. Daarnaast kun je na deze opleiding verschillende masters in communicatie en media gaan doen.

Ook in een voltijd variant

Natuurlijk bestaat er van hbo European Studies ook een voltijdse variant. Verwante internationale opleidingen zijn er ook: hbo International Business en hbo International Business Management.

  • Waar kun je de deeltijdopleiding European Studies volgen?
  • » Hogeschool NTI
HBO European Studies HBO European Studies
Collegegeld 2024-2025 ntb
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34419
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Arts
Internationale naam European Studies

Beschik je niet over het juiste diploma, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Het 21+ toelatingsonderzoek biedt je mogelijk toch een kans op directe toelating tot de opleiding European Studies. Deze test is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om hbo European Studies te kunnen volgen.