WO Hebreeuwse Taal en Cultuur deeltijd

Deeltijdopleiding Hebreeuwse Taal en Cultuur

Wil je een nieuwe, uitdagende taal leren? Heb je veel interesse voor Joodse tradities? Tijdens de deeltijdopleiding Hebreeuws leer je veel over de taal, cultuur, regio en de literatuurgeschiedenis, die maar liefst 3000 jaar oud is.

Aan de slag na deze deeltijdopleiding

Na het halen van het diploma van deze bachelor mag je jezelf hebraïst en deskundige op het gebied van Joodse studies noemen. Afgestudeerden kunnen solliciteren bij bijvoorbeeld Joodse instellingen en organisaties, bibliotheken, archieven, uitgevers en musea. Ook zijn er mogelijkheden om te werken in de journalistiek, op het gebied van maatschappelijk werk en op scholen. Liever het bedrijfsleven in? Ook dat kan, bijvoorbeeld bij een bedrijf dat vestigingen heeft in Israël. Ook kun je na de bacheloropleiding een master Hebreeuwse Taal volgen.

Locaties deeltijdstudie Hebreeuwse taal en cultuur

Wil je Hebreeuws in deeltijd studeren? Dat kan alleen aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Inhoud van de deeltijdopleiding Hebreeuwse taal en cultuur

Je leert Hebreeuws lezen en spreken tijdens taalverwervingsmodules Modern Hebreeuws. Ook bestudeer je de Hebreeuwse literatuur en joodse teksten, waaronder de Torah en de gebeden. Je volgt colleges over de Joodse cultuur, maatschappij, religie en geschiedenis. Ook leer je hoe je gedegen wetenschappelijk onderzoek doet. Na je eerste jaar kies je een major. Dat kan de major Hebreeuws en Joodse studies zijn, waarbij je je bezig houdt met de culturele en intellectuele geschiedenis van het jodendom. Of je kiest voor de Engelstalige major Middle Eastern Studies. Je gaat dan niet verder met het leren van de Hebreeuwse taal, maar richt je op alle aspecten van het Midden-Oosten. Verder is er ruimte voor een minor. Een minor is een groep bij elkaar passende keuzevakken. Studenten die na deze bachelor een master willen doen, kunnen een aansluitende minor volgen. Andere minors zijn een goede voorbereiding op een bepaalde loopbaan.

Toelatingseisen Hebreeuwse taal en cultuur in deeltijd

Heb je een vwo-diploma? Dan mag je starten met de wo-bachelor Hebreeuwse taal en cultuur. Je bent toelaatbaar met elk profiel en vakkenpakket. Beschik je niet over een vwo-diploma, maar wel over een hbo-propedeusediploma? Dan mag je ook deze universitaire deeltijdopleiding gaan doen. Zelfs als je geen van deze diploma's hebt, is het mogelijk om deze deeltijdstudie te volgen. Dat kan via een colloquium doctum, een speciale toelatingsprocedure. Je moet dan van tevoren vwo-deelcertificaten voor de vakken Engels, Geschiedenis en Frans of Duits halen. Daarna meld je je aan bij de onderwijsinstelling. Alleen als je 21 jaar of ouder bent, is het mogelijk om toegelaten te worden via een colloquium doctum.

Voltijd opleiding

De opleiding Hebreeuwse taal kun je ook in voltijd volgen. Op Universiteitstart kun je info vinden over Hebreeuwse Taal en Cultuur voltijd.

WO Hebreeuwse Taal en Cultuur WO Hebreeuwse Taal en Cultuur
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Isat-code 50901
Studielast 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Arts
Internationale naam Hebrew Language and Culture

Beschik je niet over het juiste diploma, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Het 21+ toelatingsonderzoek biedt je mogelijk toch een kans op directe toelating tot de opleiding Hebreeuwse Taal. Deze test is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om wo Hebreeuwse Taal te kunnen volgen.