HBO SZ-Professional deeltijd

Deeltijdopleiding SZ-Professional

Als professional in de sociale zekerheid help je mensen met hun inkomen. Je helpt ze op weg met bijvoorbeeld hun pensioen, ziekteregelingen, arbeidsongeschiktheid, overlijden van naasten of werkloosheid. Zo moet je voor elke hulpvraag de juiste weg naar hulp weten te bewandelen. Je moet goed kunnen luisteren, adviseren en communiceren. Ook moet je van alles weten over regel- en wetgeving.

Voor wie is deze sociale deeltijdopleiding?

De opleiding is geschikt voor mensen die bij de gemeente werken, bij het UWV, de arbodienst of bij een verzekeraar. Ben je bijvoorbeeld nu juridisch medewerker, medewerker sociale zekerheid of beleidsmedewerker? Dan kun je met de opleiding SZ-Professional een stapje hogerop maken.

Toelatingseisen en locaties SZ-Professional

Om te kunnen starten met de opleiding SZ-Professional in deeltijd heb je minimaal een havo, vwo of mbo diploma (niveau 4) nodig. Mocht je hier niet aan voldoen, dan kun je een 21+ examen aanvragen, wanneer je 21 jaar of ouder bent. Heb je al veel werkervaring in de sociale zorg, dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. De deeltijdopleiding SZ-Professional kun je op dit moment alleen bij Capabel Hogeschool vinden. Zij bieden de opleiding in Rotterdam en Utrecht aan.

De inhoud van de opleiding

Binnen de opleiding krijg je vakken als arbeidsverhoudingen, publiekrechtelijke organisaties, zorgvoorzieningen, inkomenszekerheid en arbeidsongeschiktheid. Tijdens de opleiding krijg je veel les vanuit de praktijk. Daarom is een relevante werkplek verreist voor de opleiding. Heb je geen baan in de sociale zorg, dan zul je die moeten vinden.

Ook in voltijd

Past een deeltijdopleiding jou niet en zoek je eigenlijk een voltijd opleiding? Van SZ-Professional bestaat er ook een voltijdse variant. En anders kun je nog kiezen voor een verwante opleiding als SJD in voltijd.

Door met leren

Ben jij na de bachelor SZP nog niet uitgeleerd. Bekijk dan hier de mogelijkheden voor een master Social work.

HBO SZ-Professional HBO SZ-Professional
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 39236
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Laws
Internationale naam Social Security

Beschik jij niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan biedt de 21+ toets mogelijk uitkomst. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis beschikt om deze deeltijdopleiding te kunnen volgen.