Ad Management deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Management

De associate degree Management is een tweejarige opleiding die je voorbereidt op een breed scala aan managementtaken in verschillende industrieën. Tijdens deze opleiding krijg je inzicht in managementconcepten, leiderschapstechnieken en zakelijke processen. Het programma is bedoeld om jou een solide basis te bieden in managementvaardigheden en kennis, waardoor jij straks je eigen steentje kunt bijdragen aan het succes van organisaties.

De inhoud van AD Management

Tijdens de associate degree Management volg je verschillende blokken die gericht zijn op het begrijpen van organisatorische structuren, strategisch denken, communicatie en teammanagement. Je leert hoe je efficiënt samenwerkt in een zakelijke omgeving en hoe je omgaat met uitdagingen die zich kunnen voordoen in de hedendaagse professionele wereld. Voorbeelden van blokken die je volgt, zijn: Eventmanagement, Marketing & Finance, Leiderschap, Engels en Persoonlijke en Professionele Vaardigheden. Naast theoretische kennis is er vooral ook veel aandacht voor vaardigheden die je leert en aanscherpt in de praktijk. Wat te denken van het managen van projecten en het oplossen van uitdagingen en problemen? Omdat de praktijk zo’n belangrijk deel uitmaakt van de associate degree Management, kun je alles wat je tijdens de opleiding leert, direct toepassen op je werkplek. Zo haal je het maximale uit jezelf en ben je als denkende doener van grote toegevoegde waarde voor elke organisatie.

Dit doe je onder andere gedurende je afstudeerstage. Deze loop je aan het einde van het tweede jaar gedurende 20 weken. Je kiest zelf op welk specialisme je wilt afstuderen en of je dit in het binnen- of buitenland doet. Je kunt jouw kennis inzetten en verder ontwikkelen bij toonaangevende bedrijven als Bavaria, Jumbo, IKEA en het Ministerie van Defensie. Wat je zoal doet tijdens zo’n afstudeerstage? Een draaiboek maken voor een grootschalig event, een projectplan met werkplanning opstellen, een open dag organiseren, een verbeterplan schrijven volgens de A3-methode… Je kunt het zo gek niet bedenken! Rond je je afstudeerstage af met een eindcijfer van 5,5 of hoger, dan mag je je diploma in ontvangst komen nemen en ligt de wereld aan jouw voeten.

De toelatingseisen Ad

Wil je weten of je wel voldoet aan de gestelde toelatingseisen voor deze associate degree? Je bent van harte welkom met elke havo-, vwo- of mbo-4 diploma. Er worden dus geen eisen gesteld aan je profiel, vakkenpakket of domein.

Je toekomst na de associate degree Management

Met een associate degree Management kun je verschillende carrièrepaden verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als teamleider, assistent-manager, projectcoördinator of operationeel manager in diverse industrieën, waaronder zakelijke dienstverlening, retail, gezondheidszorg en meer. Deze opleiding legt de basis voor verdere groei en ontwikkeling binnen de wereld van management en zakelijk leiderschap. Het behalen van een associate degree kan ook dienen als opstap naar een vervolgstudie, zoals een bacheloropleiding in een gerelateerd vakgebied. Met een associate degree-diploma op zak kun je vaak een snellere route doorlopen. In plaats van vier jaar kun je een bacheloropleiding dan bijvoorbeeld afronden in drie jaar. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag naar de opleider van jouw keuze.