HBO Executive Officemanagement deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Executive Officemanagement

Ga jij graag met mensen om? Werk je in managementsupport en wil je je verder ontwikkelen? Ben jij graag de spil in een organisatie die met iedereen contact heeft? Dan is de hbo-opleiding Executive Officemanagement in deeltijd bij Schoevers iets voor jou. Deze opleiding werd daar voorheen Communicatie en organisatie genoemd.

Locaties

Je kunt lessen volgen in een van de tien locaties van Schoevers. Deze zijn goed verspreid over het land. De leslocaties van deze hbo-opleiding vind je in de steden Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Zwolle en Groningen. Starten met de opleiding Executive Officemanagement kan in maart, april, september en december.

Meer over deze deeltijdopleiding

Voorbeelden van vakken die je krijgt tijdens de hbo-opleiding Executive Officemanagement zijn management en organisatie, zakelijk schrijven, doelen stellen en methodisch en effectief werken. Natuurlijk is communicatie een heel belangrijk onderdeel van deze opleiding én van je toekomstige baan. Je krijgt les over relevante onderwerpen als klantgerichtheid, persoonlijke presentaties, communicatiestijlen, structureren van een tekst, redigeren en bondig formuleren. Ook leer je meer over gedrag in organisaties, eventmanagement en marketingcommunicatie. Naast de theorie is de praktijk ook heel belangrijk binnen deze opleiding. Het doel is: wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen. Sluit je huidige baan aan op deze opleiding? Dan doe je die praktijkervaring op in je eigen werk. Ook als je geen (relevante) baan hebt, kun je de opleiding volgen. In dat geval loop je stage om de nodige praktijkervaring op te doen. Na de opleiding krijg je een wettelijk erkend hbo-getuigschrift. Deze opleiding is een bacheloropleiding. Dit betekent dat je in principe in vier jaar een volledig hbo-programma kunt afronden. Maar je mag er ook langer over doen.

Wat zijn de toelatingseisen van Executive Officemanagement?

Je wordt toegelaten tot deze deeltijdstudie met een havo-, vwo- of mbo-diploma op niveau 4. Heb je geen van deze diploma’s, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je een 21+-toets maken en bij een positief resultaat instromen.

Aan het werk na Executive Officemanagement

Na deze opleiding richt je je op support van het management, organisatiegedrag en zakelijke communicatie. Je kunt eigenlijk overal wel terecht. In het bedrijfsleven zijn altijd officemanagers nodig: van een klein familiebedrijf tot een groot internationaal bedrijf. Maar ook bij de overheid, zorg- en welzijnsinstellingen en non-profitorganisaties kun je aan de slag.

In voltijd studeren

Twijfel je tussen een deeltijd- en een voltijd opleiding? Hier kun je alles vinden over hbo Executive Officemanagement in voltijd.

  • Waar kun je de deeltijdopleiding Executive Officemanagement volgen?
  • » Schoevers
HBO Executive Officemanagement HBO Executive Officemanagement
Collegegeld 2024-2025 ntb
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34063
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Arts
Internationale naam -

Beschik jij niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan biedt de 21+ toets mogelijk uitkomst. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis beschikt om deze deeltijdopleiding te kunnen volgen.

Wanneer je kiest voor de duale variant van Executive Officemanagement, dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Lees of jij in aanmerking komt voor studiefinanciering.