Ad Bedrijfskunde deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Bedrijfskunde

Wil jij je leren vastbijten in bedrijfsprocessen? Strategische beslissingen durven nemen? Je collega's meenemen in verandertrajecten? Dan zit je bij de associate degree Bedrijfskunde helemaal op je plek. In twee jaar tijd leer je hoe een organisatie in elkaar steekt. Je kijkt hierbij niet alleen naar de strategie en bedrijfsvoering, maar verdiept je ook in financiën, management en recht. Omdat je zo breed wordt opgeleid en over veel onderwerpen kunt meepraten, ben je in staat om belangrijke verandertrajecten door te voeren en processen te verbeteren.

De inhoud van AD Bedrijfskunde

Elke hogeschool bouwt de twee jaar nét even anders op, maar je kunt bij alle associate degrees Bedrijfskunde vakken verwachten als: de bedrijfskundige professional, het beïnvloeden van organisatiegedrag, projectmanagement, proces- en organisatieverbetering en gebruikmaken van informatie. Gedurende de opleiding zet je je binnen je eigen bedrijf breed in en werk je aan uiteenlopende projecten. Zo maak je van elke verandering een verbetering. Rond je je eindopdracht succesvol af, dan mag je je associate degree diploma in ontvangst nemen. Ben je na deze associate degree nog niet klaar met leren? Misschien is de bachelor Bedrijfskunde dan nog wel wat voor jou.

Locaties Ad Bedrijfskunde

Je kunt de associate degree Bedrijfskunde bij verschillende particuliere onderwijsaanbieders vinden. Ook kun je deze ad-opleiding aan een paar bekostigde hogescholen volgen.

De toelatingseisen Ad Bedrijfskunde

Heb je interesse in de associate degree Bedrijfskunde, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Met een havo- of vwo-diploma kun je met alle profielen terecht. Let op: bij Cultuur & Maatschappij heb je economie, maatschappijwetenschappen (maw), Management & Organisatie (M&O) of bedrijfseconomie nodig. Bij de profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek heb je economie, M&O of bedrijfseconomie nodig. Met het Economie & Maatschappij profiel word je sowieso aangenomen, net als met een mbo-niveau-4 diploma. Verder wordt er van je verwacht dat je meteen vanaf de start van de opleiding minimaal 20 uur per week werkt op een relevante werkplek.

Je toekomst na de associate degree Bedrijfskunde

De studie Ad Bedrijfskunde biedt je een stevige basis voor een allround functie binnen een kleine of grote organisatie in het private of publieke segment. Omdat je hebt geleerd je breed te verdiepen en veranderprocessen te introduceren en begeleiden, ligt een uitdagende functie op een hoger niveau voor de hand. Denk bijvoorbeeld aan een baan als officemanager, (assistent) projectleider, (assistent) eventmanager en teamcoach.