HBO Bedrijfskunde deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Bedrijfskunde

Als je Bedrijfskunde in deeltijd wilt volgen, zijn er zat opties. Bijna alle grote hogescholen bieden Bedrijfskunde aan. Daarnaast kun je deze opleiding bij veel particuliere instellingen vinden. En als dat nog niet genoeg is, tegenwoordig noemt ook de juridisch-economische opleiding Bedrijfskunde MER zichzelf bijna overal Bedrijfskunde. Als je je hbo-diploma gehaald hebt, kun jij je begeven op de arbeidsmarkt of naar de universiteit

Locaties en toelatingseisen HBO Bedrijfskunde

Als je aan een studie Bedrijfskunde begint, heb je vaak al een baan met managementtaken. Maar bij de meeste opleidingen is een relevante baan niet vanaf het begin verplicht. Wel is op z’n minst economische en wiskundige kennis op havo- of mbo4-niveau nodig. Soms kun je ook zonder passende vooropleiding worden toegelaten, als je ouder bent dan 21. Neem daarvoor contact op met de hogeschool. Dat geldt ook voor mbo’ers zonder economische of technische achtergrond.

De deeltijdopleiding Bedrijfskunde

Welke bedrijfskunde-opleiding je ook volgt, steeds draait het om management en organisatie van de processen binnen een bedrijf. Je leert hoe je deze processen in kaart kunt brengen en hoe je ze kunt optimaliseren. Daarvoor krijg je vakken als bedrijfseconomie, communicatie, statistiek en organisatiekunde.

Verwante opleidingen

Er bestaan verwante hbo opleidingen aan Bedrijfskunde. Voor mensen met interesse in de autobranche of de nautische wereld bestaat bijvoorbeeld de opleiding Hogere Managementopleiding Mobiliteitsbranche aan IVA Driebergen. Binnen deze opleiding ligt de nadruk op bedrijfsvoering, bedrijfskunde, marketing, online business en communicatie. Ook is Vastgoed en Makelaardij verwant. Helaas kun je deze hbo opleidingen in deeltijd op dit moment nergens volgen.

Masters Bedrijfskunde

Na een bachelordiploma kan je ook nog verder studeren in deeltijd. Daarvoor bestaan in het hbo verschillende masters, maar er zijn dan ook meer mogelijkheden bij de universiteiten. Naast de Open Universiteit heeft bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit Rotterdam een populaire deeltijdmaster. Kijk op de website Master-opleidingen.nl voor meer informatie over de masters, zowel voltijd als deeltijd.

In voltijd

Natuurlijk zijn er genoeg hogescholen die de opleiding hbo Bedrijfskunde in voltijd aanbieden. Daarnaast kun je aanverwante voltijd opleidingen overwegen als Business Studies, Business Administration en hbo Global Project and Change Management.

HBO Bedrijfskunde HBO Bedrijfskunde
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34035
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Business Administration

Beschik jij niet over een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4)? Maar ben je wel 21 jaar of ouder, dan biedt de 21+ toets mogelijk uitkomst. Deze toets is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis beschikt om deze deeltijdopleiding te kunnen volgen.

Wanneer je kiest voor de duale variant van Bedrijfskunde, dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Lees of jij in aanmerking komt voor studiefinanciering.