WO Griekse en Latijnse Taal en Cultuur deeltijd

Deeltijdopleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur

Was Grieks of Latijn je favoriete schoolvak? Vind je de klassieke oudheid heel interessant? En wil je daar je werk van maken of er gewoon veel meer over weten? Dan is de wo-opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur beslist iets voor jou. De deeltijdvariant is goed te combineren met een baan, andere activiteiten en/of je gezin.

Werken na deze deeltijdopleiding

Voor afgestudeerden van deze bachelor zijn er baanmogelijkheden bij onder meer (wetenschappelijke) bibliotheken, uitgeverijen en musea. Ook is het mogelijk om te werken in het onderwijs, de wetenschap en de journalistiek. Denk hierbij aan functies als vertaler, redacteur bij een uitgeverij, educatief medewerker, onderzoeker, communicatieadviseur en beleidsmedewerker. Daarnaast kun je natuurlijk een master Griekse en Latijnse Taal gaan volgen.

Locaties deeltijdstudie Griekse en Latijnse taal en cultuur

Heb je interesse om de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur te gaan doen? Er zijn twee universiteiten die deze opleiding in deeltijd aanbieden, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Inhoud van de deeltijdopleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur

Grieks en Latijn op hoog niveau leren lezen staat centraal in deze deeltijdbachelor. Je verdiept je in de grammatica van beide klassieke talen, maar ook in literatuurgeschiedenis, taal- en literatuurwetenschap, drama en proza. Verder houd je je bezig met het analyseren van klassieke teksten. Je zit natuurlijk ook regelmatig in de collegebanken. Daar volg je colleges over onderwerpen als cultuurgeschiedenis van de klassieke oudheid en hoe deze doorwerkt in bijvoorbeeld de middeleeuwen en de renaissance. Je leert meer over de oude geschiedenis en antieke wijsbegeerte. Maar je maakt ook 'uitstapjes' naar andere disciplines. Denk hierbij aan filosofie, archeologie, geschiedenis en kunstgeschiedenis. Na deze opleiding heb je veel inzicht in taalstructuren, (cultuur)historische processen en effectieve communicatie. Je kiest ook een minor, een groot keuzevak. Sommige bereiden je voor op een master, andere op de arbeidsmarkt of op een carrière in de wetenschap.

Wat zijn de toelatingseisen?

Wil je Griekse en Latijnse taal en cultuur studeren? Je wordt toegelaten met een vwo-diploma. Welk profiel je deed, maakt niet uit. Wel moet je eindexamen hebben gedaan in Grieks en/of Latijn. Heb je geen vwo-diploma? Dan is het mogelijk om toegelaten te worden via een colloquium doctum. Hiervoor heb je in ieder geval deelcertificaten van de vakken Nederlands, Engels en Grieks of Latijn op vwo-niveau nodig. Deze deelcertificaten moet je van tevoren halen. Een colloquium doctum is bedoeld voor volwassenen die minimaal 21 jaar zijn.

In voltijd studeren

De opleiding Griekse en Latijnse taal kun je ook in voltijd volgen. Op Universiteitstart kun je informatie vinden over Griekse en Latijnse Taal en Cultuur voltijd.

WO Griekse en Latijnse Taal en Cultuur WO Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Isat-code 56003
Studielast 180, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Arts
Internationale naam Greek and Latin Language and Culture

Beschik je niet over het juiste diploma, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Het 21+ toelatingsonderzoek biedt je mogelijk toch een kans op directe toelating tot de opleiding Griekse en Latijnse Taal. Deze test is bedoeld om na te gaan of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om wo Griekse en Latijnse Taal te kunnen volgen.