Ad Didactisch Educatief Professional deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Didactisch Educatief Professional

Je houdt ervan om kinderen te helpen groeien en je begeleidt ze graag in hun ontwikkeltraject. Voor iedereen die op zoek is naar een vervolgstudie in het onderwijs is er de associate degree Didactisch Educatief Professional. Tijdens deze tweejarige opleiding ontwikkel je alle skills en kennis die nodig zijn voor een functie binnen het onderwijs. Je leert er wat kinderen nodig hebben om uitgedaagd te worden én te blijven. Bovendien word je getraind in het houden van gesprekken met ouders. Zij zijn immers degenen die jou hun kinderen elke dag weer toevertrouwen. Omdat jij niet de enige gaat zijn die zich bezighoudt met de ontwikkeling van een kind, leer je om nauw samen te werken met externe partijen als kindcentra, jeugdzorg en zorgloketten. Een belangrijk onderdeel van deze studie is bovendien jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Samen met je coach bekijk je wat er nodig is om jouw leerdoelen te behalen. Zo stippel je onder begeleiding dus je eigen ideale leerroute uit.

Het programma van de AD DEP

Tijdens je hele studie focus je je op de lerende mens en zijn ontwikkeling. Het eerste jaar staat helemaal in het teken van verkennen. Je maakt kennis met onderwerpen als het leerproces, de onderwijsvoorbereiding, werkvormen en samenwerken met anderen. Je doet vooral kennis en ervaring op door ‘te doen’. Denk aan workshops, ateliers en learning communities. In de tweede helft van je studie maak je een verdiepingsslag op de onderwerpen waarmee je in het eerste jaar hebt kennisgemaakt. En natuurlijk komen er nieuwe thema’s aan de orde. Denk aan persoonlijke coaching, kansengelijkheid/diversiteit en vernieuwingen binnen het onderwijs. Ook leer je in dit tweede jaar reflecteren en evalueren. Je behaalt je diploma als je door middel van een project kunt laten zien dat je alle kennis en vaardigheden beheerst die nodig zijn om als professional in het onderwijs aan de slag te gaan.

Toelatingseisen Ad Didactisch Educatief Professional

Heb je interesse in de associate degree Didactisch Educatief Professional, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Ben je in het bezit van een havo- of vwo-diploma, dan ben je met alle profielen welkom. Ook iedereen met een mbo-4 diploma wordt aangenomen. Wil je deze studie gaan volgen, dan dien je een baan in het onderwijs te hebben voor minimaal twee dagen per week. Natuurlijk is het belangrijk dat je genoeg tijd en ruimte overhoudt om je met je studie bezig te kunnen houden.

Je toekomst na de associate degree Didactisch Educatief Professional

Met een associate degree Didactisch Educatief Professional diploma op zak kun je heel veel kanten op. Je kunt niet alleen terecht in het primair onderwijs, maar ook in het voortgezet onderwijs, op het mbo of het hbo. Banen waarop je na afronding van je studie kunt solliciteren zijn bijvoorbeeld: lerarenondersteuner in het primair of voortgezet onderwijs, leerpleinmedewerker in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs of beroepsgericht onderwijs of instructeur in het voortgezet onderwijs of een mbo- of hbo-instelling.

Ad Didactisch Educatief Professional Ad Didactisch Educatief Professional
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80166
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Didactical Educational Professional
Hogeschool Utrecht
Behoefte aan verbreding en verdieping van jouw kennis als leerkracht?

Vergroot je carrièremogelijkheden en kies voor een praktijkgerichte hbo-studie van de HU, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!