HBO Docent en Kennismanager Groene Sector deeltijd

Deeltijdopleiding Docent en Kennismanager Groene Sector

Tijdens de deeltijdopleiding Docent en Kennismanager Groene Sector breid je jouw kennis over de groene sector uit en leer je deze over te brengen op anderen. Je kiest bijvoorbeeld voor groen, zorg & onderwijs, tuin & landschap of voeding & communicatie. Binnen de opleiding specialiseer je je daarnaast nog in een van de drie toekomstige beroepen: docent in het mbo of vmbo of kennismanager. Je brengt veel tijd door in de beroepspraktijk, de nadruk ligt dan ook op de didactische vakken.

Locaties deeltijdopleiding

Leraar in de groene sector wordt je alleen bij Aeres Hogeschool in Wageningen. Bij deze hogeschool kom je de deeltijdopleiding in verschillende verschijningsvormen tegen. Uiteindelijk krijgt iedereen eenzelfde erkend diploma. Je kunt kiezen voor Agrotechniek, Bloemsierkunst, Consumptieve techniek, Natuur en Communicatie, Paardensector, Recreatie- en Gezelschapsdieren, Tuin- en Akkerbouw, Tuin en Landschap, Veehouderij of Voeding en Communicatie. Voor professionals en vakspecialisten met een havo-diploma en docenten met een diploma van een lerarenopleiding is er een verkorte traject mogelijk.

Toelating Docent en Kennismanager Groene Sector

Voor deze studie gelden geen aanvullende eisen. Je bent welkom met een havo- of vwo-diploma of een hbo-propedeuse. Ook mag je beginnen aan de opleiding Docent en Kennismanager Groene Sector met een mbo-diploma op niveau 4 in de groene sector. De deeltijdopleiding vraagt minimaal drie jaar werkervaring. Voldoe je niet aan deze eisen, maar kun je wel aantonen dat je over 'groene' werkervaring beschikt? Vraag de hogeschool of je toch toegelaten kunt worden. De toelating wordt in dat geval beoordeeld door een toelatingscommissie. Voorheen kon je deze lerarenopleiding vinden onder de naam Educatie en Kennismanagement Groene Sector.

Opleiding in voltijd

Voor informatie over de Docent en Kennismanager Groene Sector in voltijd kun je op HBOstart kijken. Ook bestaat er een voltijdse opleiding van hbo Tuinbouw en Akkerbouw.

Verder studeren

Ben jij nog niet uitgeleerd na deze opleiding? Dan kun je kiezen voor een masteropleiding. Je kunt gaan kijken bij de masteropleidingen in Aardwetenschappen, Milieu & Geografie.

HBO Docent en Kennismanager Groene Sector HBO Docent en Kennismanager Groene Sector
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34899
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Education
Internationale naam Teacher and Knowledge Manager in the Land Based Sector

Heb je niet de juiste diploma’s behaald, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je misschien een toelatingsonderzoek 21+ doen voor Docent KGS.

Hogeschool Utrecht
Behoefte aan verbreding en verdieping van jouw kennis als leerkracht?

Vergroot je carrièremogelijkheden en kies voor een praktijkgerichte hbo-studie van de HU, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!