Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs

Ben jij op zoek naar een opleiding waarbij je het beste uit jezelf haalt en anderen helpt hun potentieel te bereiken? Overweeg dan eens de associate degree Educatief Professional Beroepsonderwijs. Deze tweejarige opleiding biedt jou de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als professional in het beroepsonderwijs (vmbo en mbo). Deze associate degree is geschikt voor iedereen die graag met jongeren werkt. Het is belangrijk dat je goed kunt communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast moet je het leuk vinden om kennis over te dragen en studenten te begeleiden in hun leerproces. Wat deze associate degree zo uniek maakt, is dat ie zich specifiek richt op het beroepsonderwijs. Dit betekent dat je als student veel aandacht krijgt voor de praktijk van het lesgeven in het (v)mbo. Je loopt stage bij een erkende onderwijsinstelling en werkt aan projecten die gericht zijn op de beroepspraktijk. Het (v)mbo is een belangrijk onderdeel van ons onderwijsstelsel en biedt jongeren de kans om zich te ontwikkelen in een specifiek vakgebied en zich klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Als educatief professional draag je in belangrijke mate bij aan deze missie. Tijdens de opleiding verdiep je je in het plannen en ontwerpen van lessen, in het begeleiden van leerlingen/studenten en hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en in het meten en verbeteren van hun leerprestaties. Uiteraard krijg je ook vakinhoudelijke kennis aangeboden die je nodig hebt om je lessen te kunnen geven.

Het programma van de associate degree EPB

In het eerste jaar breng je tijdens je werk en/of stage veel tijd door met leerlingen en studenten. Je leert hoe je hen lesgeeft en hoe je met ze omgaat. Je ontdekt hoe ze leren, wat hen enthousiasmeert en hoe je hen helpt in hun ontwikkeling. Je leert hoe je lessen opzet en hoe je instructies kunt en beoordelingen geeft. De theorie die je tijdens je studie krijgt, sluit naadloos aan bij je werkervaring en is direct toepasbaar in de praktijk. Het tweede jaar staat in het teken van de afronding van je associate degree. Je gaat je verder verdiepen in je coachings- en begeleidingstechnieken, je werkt aan je profilering en besteedt bovendien veel tijd en aandacht aan je portfolio en afstudeerproject. Je profilering mag je naar eigen inzicht invullen. Je kunt kiezen uit de volgende thema’s: economie, technisch beroepsonderwijs, gezondheidszorg & welzijn en dienstverlening & producten. Het is aan jou of je je helemaal gaat richten op één vakgebied, of dat je je breed oriënteert en vakken uit verschillende opleidingen mixt. Natuurlijk helpt je coach je bij het maken van goede keuzes die aansluiten bij jouw wensen en ambities. Je sluit je studie af met een portfolio waarmee je laat zien dat je beschikt over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede professional te zijn in het beroepsonderwijs.

Toelatingseisen Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs

Heb je interesse in de associate degree Educatief Professional Beroepsonderwijs, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Iedereen met een havo- of vwo-diploma wordt toegelaten, ongeacht het profiel dat diegene heeft gekozen. Heb je een mbo-diploma niveau 4 op zak? Ook dan ben je van harte welkom.

Je toekomst na de AD Educatief Professional Beroepsonderwijs

Als je de associate degree Educatief Professional Beroepsonderwijs hebt afgerond, heb je een diploma op zak waarmee je direct aan de slag kunt als docent in het beroepsonderwijs. Je kunt bijvoorbeeld lesgeven in de techniek, zorg, ICT of horeca. Ook kun je er voor kiezen om door te studeren, bijvoorbeeld door de bacheloropleiding Leraar Beroepsonderwijs te volgen. Hierdoor kun je doorgroeien naar leidinggevende functies in het beroepsonderwijs.

  • Waar kun je de AD opleiding Educatief Professional Beroepsonderwijs in deeltijd volgen?
  • » Hogeschool Windesheim
Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80167
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Assistant in Secondary and Tertiary Vocational Education
Hogeschool Utrecht
Behoefte aan verbreding en verdieping van jouw kennis als leerkracht?

Vergroot je carrièremogelijkheden en kies voor een praktijkgerichte hbo-studie van de HU, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!