HBO Learning and Development in Organisations deeltijd

Deeltijdopleiding Learning and Development in Organisations

Voorheen kon je deze opleiding vinden onder de naam Opleidingskunde, maar sinds kort heet de opleiding Learning and Development in Organisations. Je krijgt les in bedrijfskunde in combinatie met psychologie en communicatie. Na de opleiding kun je coachen, training geven en leermethodieken ontwikkelen. Wat je leert kun je inzetten voor de ontwikkeling binnen een organisatie. Bij Pedagogiek richt jij je vooral op kinderen en bij Learning and Development in Organisations op volwassenen.

Locaties van deze deeltijdopleiding

Op dit moment biedt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) als enige aanbieder de deeltijdopleiding Learning and Development in Organisations (Opleidingskunde) aan. De HAN kent alleen een startmoment in september. De opleiding wordt gegeven in Nijmegen. Als je al in bezit bent van een hbo of wo diploma, dan is het wel mogelijk om in februari in te stromen. Je kunt in dat geval de opleiding zelfs in 3 jaar voltooien. Wil je op universitair niveau verder, dan kun je onder andere terecht bij Onderwijswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Hoe kan je worden toegelaten tot Learning and Development in Organisations?

Je dient een havo- of een vwo-diploma te bezitten. Ook ben je welkom met een mbo-diploma op niveau 4. In tegenstelling tot een hoop andere deeltijdopleidingen is voor deze opleiding geen baan vereist. Ook zonder werk ben je dus toelaatbaar. Wel ga je de hele opleiding werken aan praktijkopdrachten. Het is mogelijk om deze opdrachten voor een werkgever uit te voeren.

Na de deeltijdopleiding

Er zijn verschillende functies die je kunt bekleden met een diploma in je zak van deze deeltijdopleiding. Denk bijvoorbeeld aan trainer, coach, studiekeuze-adviseur, loopbaanbegeleider of onderwijsconsultant.

In voltijd?

Deze opleiding bestaat ook in voltijd, hier kun je meer informatie vinden over hbo Learning and Development in Organisations voltijd.

Masteropleidingen

Heb jij de ambitie om verder te studeren, dan kun je een masteropleiding overwegen. Masteropleidingen die goed aansluiten op de opleiding Learning and Development in Organisations zijn Speciaal onderwijs, Leren en Innoveren en masters in de richting Pedagogiek & Onderwijs.

HBO Learning and Development in Organisations HBO Learning and Development in Organisations
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 39218
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor
Internationale naam Learning and Development in Organisations

Heb je niet de juiste diploma’s behaald, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je misschien een toelatingsonderzoek 21+ doen voor Learning and Development in Organisations.

Hogeschool Utrecht
Behoefte aan verbreding en verdieping van jouw kennis als leerkracht?

Vergroot je carrièremogelijkheden en kies voor een praktijkgerichte hbo-studie van de HU, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!