HBO Docent en kennismanager Dienstverlening en Producten deeltijd

Deeltijdopleiding Docent en kennismanager Dienstverlening en Producten

Werk je in de marketing, evenementenorganisatie of een andere tak van dienstverlening? Ontwerp je producten of heb je een baan in de ICT? En wil je anderen inspireren, op bijvoorbeeld een vmbo-school? Dan is de hbo-opleiding Docent en kennismanager Dienstverlening en producten iets voor jou. Deze deeltijdopleiding is goed te combineren met je baan en/of andere activiteiten.

Locaties deeltijdopleiding

De hbo-opleiding Docent en kennismanager Dienstverlening en producten in deeltijd volgen, kan aan twee hogescholen: Hogeschool Windesheim in Zwolle en Aeres Hogeschool in Wageningen.

Inhoud van de deeltijdstudie Docent en kennismanager Dienstverlening en producten

Onder dienstverlening en producten valt alles wat we doen of maken voor anderen. De opleiding is daarom heel breed. Van marketing tot houtbewerking en van 3D-ontwerpen tot ICT: je leert er alles over. Welke rol speelt digitalisering in onze samenleving? Hoe ontwikkel je een goede promotie met bijbehorende app voor een nieuw product? Daarnaast zijn er keuzevakken, zoals robotica en voeding, en minors op het gebied van bijvoorbeeld burgerschap en internationalisering. Of haal jij liever een lesbevoegdheid in een tweede vak? Omdat je na de opleiding waarschijnlijk aan de slag gaat als docent, leer je ook hoe je moet lesgeven. Die kennis doe je op tijdens vakken op het gebied van bijvoorbeeld pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, didactiek en communiceren. Maar het docentschap draait niet alleen om kennisoverdracht. Daarom leer je ook hoe je leerlingen hun talenten laat ontdekken en hen ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling.

De toelatingseisen van deze deeltijdopleiding

Voor de hbo-studie Docent en kennismanager Dienstverlening en producten heb je een vwo-, havo- of mbo-diploma op niveau 4 nodig. Soms moet je ook relevante werkervaring hebben. Ben je al docent in een vmbo-profiel? Of heb je een lerarenopleiding op hbo-niveau afgerond? Dan is het mogelijk om sneller je diploma te halen.

Werken na Docent en kennismanager Dienstverlening en producten in deeltijd

Na het afronden van deze brede hbo-opleiding heb je een Bachelor of Education en een tweedegraadslesbevoegdheid. Je kan aan de slag als docent in een of meer van de vakken van het populaire vmbo-profiel Dienstverlening en Producten (D&P). Naast lesgeven is het ook mogelijk om leerlingen te begeleiden bij de oriëntatie op hun loopbaan en bij de ontwikkeling van hun talenten. Wie het onderwijs als werkplek niet ziet zitten, kan solliciteren op banen in het bedrijfsleven en bij de overheid. Voorbeelden van werkgevers zijn brancheorganisaties, marketingbureaus en festivalorganisatoren. Ook is het mogelijk om aan de slag te gaan als trainer of adviseur bij bijvoorbeeld een trainingsbureau of een maatschappelijke organisatie.

In voltijd

Van deze opleiding bestaat ook een voltijdse variant. Op HBOstart kun je veel informatie vinden over de opleiding Docent en kennismanager Dienstverlening en Producten in voltijd.

  • Waar kun je de deeltijdopleiding Docent en kennismanager Dienstverlening en Producten volgen?
  • » Hogeschool Windesheim
HBO Docent en kennismanager Dienstverlening en Producten HBO Docent en kennismanager Dienstverlening en Producten
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 39301
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Education
Internationale naam Teacher Services and Products

Heb je niet de juiste diploma’s behaald, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je misschien een toelatingsonderzoek 21+ doen voor Docent KDP.