Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn

Ben jij geïnteresseerd in gezondheidszorg en welzijn? Wil je bijdragen aan de ondersteuning van professionals in deze sector? Dan is de associate degree Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn echt iets voor jou. Als onderwijsondersteuner werk je bijvoorbeeld op een mbo- of hbo-instelling voor verpleegkunde, waar je helpt bij het verzorgen van lessen en trainingen. Deze tweejarige hbo-opleiding is speciaal ontwikkeld voor mensen die al werkzaam zijn in de gezondheidszorg of welzijn en die daarnaast graag willen gaan bijdragen aan het opleiden van nieuwe professionals. Ook voor mensen die een carrièreswitch willen maken en interesse hebben in deze sector is deze opleiding geschikt. Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je onderwijs ontwikkelt en verzorgt, hoe je studenten begeleidt en hoe je bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs. Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van communicatie, samenwerking en organisatie. Ook leer je over actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg en welzijn en hoe je hierop inspeelt.

Het programma van de Ad Onderwijsondersteuner G en W

De studie is opgebouwd uit twee jaren. Het eerste jaar staat in het teken van jouw eigen ontwikkeling en die van je toekomstige leerlingen. Je gaat aan de slag met het thema ‘krachtig leren’ en je maakt kennis met het begeleiden van leerlingen bij het ontwikkelen van hun beroepsvaardigheden. Je begeleidt niet alleen vaardigheidslessen; je ontwerpt ze ook. Ook leer je hoe je toetst of leerlingen voldoen aan het gewenste niveau van beroepsvaardigheden. In het tweede jaar ga je meer de diepte in. Je focust je op vakinhoudelijke kennis. Onderwerpen die zoal aan bod komen, zijn: gezondheidszorg, gezond gedrag, uiterlijk en verzorging en zorg voor specifieke doelgroepen. Natuurlijk komt ook uitgebreid aan bod hoe je deze kennis straks overbrengt op je leerlingen. Het fijne aan deze opleiding is dat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. Je werkt namelijk tijdens je opleiding al als onderwijsondersteuner. Dit betekent dat je in de praktijk leert en direct ervaart hoe het is om te werken in deze sector.

Toelatingseisen van deze Ad

Heb je interesse in de associate degree Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Ben je in het bezit van een havo- of vwo-diploma, dan ben je met alle profielen welkom. Ook iedereen met een mbo-4 diploma wordt aangenomen. Er wordt van je verwacht dat je een relevante betaalde of onbetaalde leerwerkplek hebt voor tenminste zes uur in de week. Daar moet je de mogelijkheid krijgen om je verworven kennis in de praktijk te brengen. De opleiding doet een werkplek-check om te zien of je leerwerkplek voldoet aan de gestelde eisen.

Je toekomst na de associate degree Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn

Door de vergrijzing is er steeds meer behoefte aan zorgprofessionals en daarmee ook aan goed opgeleide ondersteuners. Na het behalen van de associate degree kun je dan ook aan de slag bij diverse organisaties in de gezondheidszorg en welzijn. Je kunt bijvoorbeeld werken bij mbo- of hbo-instellingen voor verpleegkunde, ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatiecentra of thuiszorgorganisaties. Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren en bijvoorbeeld een bacheloropleiding te gaan volgen.

Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn Ad Onderwijsondersteuner Gezondheidszorg en Welzijn
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80045
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam -
Hogeschool Utrecht
Behoefte aan verbreding en verdieping van jouw kennis als leerkracht?

Vergroot je carrièremogelijkheden en kies voor een praktijkgerichte hbo-studie van de HU, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!