Deeltijdopleidingen Leraar Techniek

Deeltijdopleidingen Techniek

Als je wilt werken met techniek én goed met jongeren overweg kunt, is de lerarenopleiding technische vakken wellicht iets voor jou. Je kunt dan lesgeven op het vmbo en het mbo. Er zijn deeltijd-lerarenopleidingen voor het technisch beroepsonderwijs, van bouw- en elektro- tot motorvoertuigentechniek. Veel studenten hier hebben al ervaring in de beroepspraktijk.

De technische lerarenopleidingen

Lerarenopleiding Consumptieve Techniek I en II deeltijd

Wil jij je kennis over voeding, smaakbeleving en de presentatie van gerechten graag delen?

Lerarenopleiding Mens en Technologie deeltijd

Wil je graag jongeren enthousiast maken voor technische beroepen?

Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs deeltijd

Werk je veel met techniek en wil je docent worden?

Lerarenopleiding Techniek deeltijd/duaal

Werk je met techniek? En wil je je kennis overbrengen op jongeren?

Hogescholen met technische vakken

Fontys Hogescholen in Eindhoven en Hogeschool Windesheim in Zwolle hebben het meest complete vakkenaanbod. Een speciale opleiding is Consumptieve Techniek. Daar weegt de harde techniek wat minder zwaar. Hierna kun je ook lesgeven aan (v)mbo'ers die een opleiding brood en banket volgen. Je leert hen dan bijvoorbeeld om taarten te bakken en gladde sauzen te bereiden.

Wat zijn de toelatingseisen?

Je kunt met een technische lerarenopleiding beginnen als je beschikt over relevante mbo-4 opleiding, havo- of vwo-diploma. De hogescholen raden praktijkervaring in de techniek sector sterk aan, maar het is geen verplichting. Na de aanmelding volgt er een persoonlijk intakegesprek. De hogeschool bekijkt dan of jouw vaardigheden en kennis passen bij een technische lerarenopleiding. Wanneer je niet de vereiste diploma's bezit, kun een 21+ toets aanvragen. Hier moet je minimaal 21 jaar voor zijn.

Voltijd lerarenopleidingen

Heb je meer interesse in een voltijd hbo opleiding? Je kunt je dan volledig richten op de opleiding en het is niet nodig om een baan te hebben. Hier kun je kijken voor de voltijd lerarenopleidingen in exacte vakken.

Doorstuderen

Raak jij niet uitgeleerd? Denk dan na over een masteropleiding. Zo kun je bijvoorbeeld een master Speciaal onderwijs of een master Leren en Innoveren overwegen. Om les te kunnen geven aan de bovenbouw heb je een lerarenopleidingen master nodig.

Deeltijd Lerarenopleidingen Techniek Deeltijd Lerarenopleidingen Techniek
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-codes 35423, 35208, 35254, 35210
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Education
Hogeschool Utrecht
Behoefte aan verbreding en verdieping van jouw kennis als leerkracht?

Vergroot je carrièremogelijkheden en kies voor een praktijkgerichte hbo-studie van de HU, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!