HBO Pedagogisch Management Kind en Educatie deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie

Staan bij jou kinderen centraal en zie jij het zitten om een eigen kinderdagverblijf op te zetten? Of leiding te geven binnen de kinderopvang? Met een opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie (voorheen Pedagogisch Management Kinderopvang) kun je dit verwezenlijken. De opleiding richt zich op het ondernemen, leidinggeven en coachen in een omgeving waar kinderen een rol spelen.

Locaties PMKE opleiding

Je kunt alleen bij Hogeschool Windesheim in Zwolle een opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie volgen. Hier kun jij dus je pedagogische en zakelijke talent combineren. Bij Windesheim kun je starten in september of februari. De deeltijdopleiding duurt op deze hogeschool in principe vier jaar. Hoe lang jij exact over de opleiding doet is afhankelijk van jouw situatie. Na het afronden van de opleiding ontvang je de titel Bachelor of Arts.

De opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie

De opleiding is een combinatie van pedagogiek en management. En natuurlijk moet jij je aangetrokken voelen tot de wereld van het kind. De combinatie komt goed van pas binnen een pedagogische functie of bij het opzetten van een (eigen) kinderdagverblijf. De opleiding PMKE is ook interessant voor professionals die werken in de educatieve setting. Je krijgt vakken die te maken hebben met pedagogiek, management, ondernemerschap, coaching, samenwerken, reflecteren en communiceren.

Toelatingseisen Pedagogisch Management Kind en Educatie?

Als je begint met deze opleiding moet je een havo-, vwo- of een mbo-diploma niveau 4 hebben. Naast een diploma moet je een relevante pedagogische baan hebben (dit mag ook een onbetaalde baan zijn). Vanuit deze baan moet er iemand zijn die jou gaat begeleiden. Ben je bij start van de opleiding 21 jaar of ouder en bezit je geen mbo-, havo- of vwo-diploma? Dan mag je een 21+ toelatingsexamen doen. Slaag je voor dit examen, dan mag je beginnen zonder toelaatbaar diploma.

Ook in voltijd

Van deze opleiding bestaat er ook een voltijd variant. Informatie kun je vinden op HBOstart bij hbo Pedagogisch Management Kind en Educatie.

Nog meer leren

Na deze bacheloropleiding kun je een master in speciaal onderwijs gaan doen. Andere masters waar je kunt kijken zijn Leren en Innoveren en Pedagogiek & Onderwijs.

  • Waar kun je de deeltijdopleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie volgen?
  • » Hogeschool Windesheim
  • Waar kun je de duale opleiding Pedagogisch Management Kind en Educatie volgen?
  • » Hogeschool Windesheim
HBO Pedagogisch Management Kind en Educatie HBO Pedagogisch Management Kind en Educatie
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 30012
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Arts
Internationale naam Educational Management Childcare

Heb je niet de juiste diploma’s behaald, maar ben je wel 21 jaar of ouder? Dan kun je misschien een toelatingsonderzoek 21+ doen voor PMKE.

Wanneer je kiest voor PMKE duaal, dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Bekijk of jij in aanmerking komt voor studiefinanciering tijdens je duale opleiding.