Ad Pedagogisch Educatief Professional deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Pedagogisch Educatief Professional

Ben jij op zoek naar een opleiding waarin je jouw passie voor het werken met kinderen kunt combineren met een praktijkgerichte en theoretische basis? Dan is de associate degree Pedagogisch Educatief Professional wellicht iets voor jou! Deze opleiding biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen tot een professionele pedagogisch medewerker, die zowel in de kinderopvang als het onderwijs aan de slag kan gaan. De associate degree Pedagogisch Educatief Professional is een tweejarige hbo-opleiding die zich richt op het bieden van hoogwaardige pedagogische zorg en ondersteuning aan kinderen van 0 tot 12 jaar. De opleiding combineert een theoretisch kader met praktijkervaring, waardoor je na het afronden van de opleiding direct aan de slag kunt als pedagogisch medewerker op verschillende plekken in het werkveld. Tijdens de opleiding word je breed opgeleid op het gebied van pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en onderwijskunde. Daarnaast leer je alles over het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling en het bieden van de juiste ondersteuning op maat. Je leert hoe je op een professionele en respectvolle manier kunt communiceren met kinderen, ouders en collega’s en hoe je vorm kunt geven aan een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Het studieprogramma van de AD PEP

De associate degree omvat vier modules die zijn verdeeld over vier semesters. Gedurende twee jaar focus je je op onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, begeleiden en lesgeven. Verder zul je gedurende je studie ook veel leren over jezelf. Hoe je leert bijvoorbeeld, hoe je omgaat met kritiek en wat jouw rol in een groep meestal is. Tijdens de opleiding word je breed opgeleid op het gebied van pedagogiek, ontwikkelingspsychologie en onderwijskunde. Daarnaast leer je alles over het begeleiden van kinderen in hun ontwikkeling en het bieden van de juiste ondersteuning op maat. Je leert hoe je op een professionele en respectvolle manier kunt communiceren met kinderen, ouders en collega’s en hoe je vorm kunt geven aan een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. De opleiding bestaat uit een combinatie van colleges, praktijkopdrachten en stageperiodes. Zo krijg je de kans om de geleerde theorie direct toe te passen in de praktijk en kun je ervaring opdoen bij verschillende organisaties in het werkveld. Tijdens de stageperiodes word je begeleid door ervaren professionals, die je helpen bij het ontwikkelen van de juiste vaardigheden en competenties.

Toelatingseisen Ad Pedagogisch Educatief Professional

Heb je interesse in de associate degree Pedagogisch Educatief Professional, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Iedereen met een havo- of vwo-diploma wordt toegelaten, ongeacht het profiel dat diegene heeft gekozen. Heb je een mbo-diploma niveau 4 op zak? Ook dan ben je van harte welkom. Verder beschik je over een relevante werkplek in het pedagogisch educatieve werkveld van tenminste 16 uur per week. Denk aan een basisschool, speciaal onderwijs, kinderopvang of kindcentrum.

Je toekomst na de associate degree Pedagogisch Educatief Professional

Na het afronden van de opleiding kun je aan de slag als pedagogisch professional in verschillende sectoren. Denk hierbij aan kinderopvangcentra, basisscholen, buitenschoolse opvang, maar ook aan jeugdzorginstellingen en naschoolse activiteitenorganisaties. Je kunt zowel in loondienst als zelfstandig gaan werken en je hebt de mogelijkheid om door te groeien naar een leidinggevende functie binnen de organisatie.

Ad Pedagogisch Educatief Professional Ad Pedagogisch Educatief Professional
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80142
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Pedagogical Educational Professional