Ad Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II

Heb jij jouw hart verpand aan de wereld van de horeca en bakkerij? En wil je studenten met diezelfde passie begeleiden en coachen? Dan is de associate degree Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II jou op het lijf geschreven. Het is een opleiding op hbo-niveau waarin je leert hoe je lesgeeft, hoe je de food professionals van de toekomst op een goede manier begeleidt en hoe je omgaat met verschillende soorten leerlingen. Ook ga je aan de slag met het opstellen van een leerplan en doe je ervaring op in het effectief communiceren met leerlingen en collega's. De opleiding is gericht op studenten die in het onderwijs willen werken, maar (nog) niet de ambitie hebben om leraar te worden. Je doet kennis en ervaring op die je helpt bij het ondersteunen van docenten op verschillende opleidingen in de horeca- en bakkerijsector. Een belangrijk onderdeel van deze studie is bovendien jouw eigen persoonlijke ontwikkeling. Samen met je coach bekijk je wat er nodig is om jouw leerdoelen te behalen. Zo stippel je onder begeleiding dus je eigen ideale leerroute uit. De studie is heel praktisch opgesteld. Door te doen leer je immers het meest. Daarom werk je vanaf het allereerste moment in het onderwijs of loop je er stage. Je ondervindt, reflecteert en schaaft waar nodig bij.

Het programma van de AD

Door het volgen van deze studie ontwikkel je verschillende bekwaamheden, waaronder vakinhoudelijke, vakdidactische, pedagogische en professionele bekwaamheden. Je hebt één dag in de week online of fysiek les. Wanneer en in welke volgorde je dit doet, bepaal je zelf. Met je coach stel je je eigen leerplan samen. Per jaar kies je zelf welke modules je wilt gaan volgen. In een overeenkomst leg je vast wat je wilt bereiken, welke modules je gaat volgen en op welk moment. De gemiddelde student doet twee jaar over deze opleiding.

Toelatingseisen Ad Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II

Heb je interesse in de associate degree Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Ben je in het bezit van een havo- of vwo-diploma, dan ben je met alle profielen welkom. Ook iedereen met een mbo-4 diploma wordt aangenomen. Een sterk aanbevolen eis is dat je ervaring hebt in de horeca- of bakkerijsector. Voor deze opleiding is het van belang dat je beschikt over een passende stage-, leer- of werkplek.

Je toekomst als onderwijsondersteuner in de consumptieve techniek

Wil je direct na het behalen van je associate degree aan de slag in het onderwijs, dan zou je kunnen solliciteren op functies als:

  • onderwijsondersteuner consumptieve techniek in het vso-praktijkonderwijs;
  • onderwijsondersteuner voor het vmbo-profiel horeca, bakkerij en recreatie;
  • onderwijsondersteuner in het mbo voor de profielen kok, gastheer of -vrouw of bakker.

Ben je nog niet klaar met studeren, dan kun je na deze associate degree natuurlijk nog een bachelor gaan doen. De bachelor Leraar Consumptieve Techniek sluit perfect aan bij deze studie.

  • Waar kun je de AD opleiding Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II in deeltijd volgen?
  • » Fontys Hogescholen
Ad Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II Ad Onderwijsondersteuner Consumptieve Techniek I en II
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80052
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Practical Trainer in Education and Knowledge Management in Catering and Hospitality
Hogeschool Utrecht
Behoefte aan verbreding en verdieping van jouw kennis als leerkracht?

Vergroot je carrièremogelijkheden en kies voor een praktijkgerichte hbo-studie van de HU, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!