HBO Organisatiepsychologie deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Organisatiepsychologie

Het gedrag van mensen binnen een organisatie is erg interessant. Soms gaat het gepaard met stress of andere emoties en die worden soms veroorzaakt door onderlinge verhoudingen op de werkvloer. Ook kunnen spanningen ontstaan vanuit thuis of door een te hoge werkdruk. De deeltijdopleiding Organisatiepsychologie richt zich op werksituaties van het menselijk gedrag die invloed hebben op organisaties. Hoe worden werknemers weer gemotiveerd? En wat zijn de effecten door die zieke werknemer op de werkvloer?

Wat kun je met hbo Organisatiepsychologie?

De opleiding Organisatiepsychologie biedt diverse handvatten die nodig zijn voor een p&o professional en is speciaal ontwikkeld voor werkenden die naast een baan een erkende hbo opleiding willen volgen. Ook is het een interessante opleiding voor mensen die bezig zijn met ziekteverzuim of re-integratiebegeleiding. Na de opleiding kun je gaan werken als arbeidspsycholoog, p&o-medeweker, arbobegeleider, consultant, hr-functionaris of (studie)loopbaanadviseur.

De locaties van de deeltijdopleiding

Voor Organisatiepsychologie in deeltijd is er één erkende hogeschool: NCOI. Het NCOI kent voor de opleiding Organisatiepsychologie diverse studievormen. Je kunt kiezen tussen avond, dag, zaterdag en e-learning onderwijs.

De deeltijdopleiding

Als eerstejaars student krijg je natuurlijk diverse psychologische vakken, maar ook vakken als communicatie en gedrag in een organisatie. Wanneer je in het tweede jaar zit, dan zitten o.a. diagnostiek en gezondheidspsychologie in het studieprogramma. Vanaf jaar drie kies je een keuzedeel, zoals: loopbaancoaching, arbeidsre-integratie, verandermanagement of recruitment. Je sluit Organisatiepsychologie af met een praktijkprogramma en een afstudeerscriptie.

Wat zijn de toelatingseisen van Organisatiepsychologie?

Je wordt toegelaten met minimaal een mbo-diploma op niveau 4. Ook ben je toelaatbaar met een havo of vwo diploma. Beschik je niet over de genoemde diploma's, dan is een 21+ toets voor jou misschien de oplossing om toch te worden toegelaten tot de opleiding.

In voltijd studeren?

De opleiding Organisatiepsychologie kun je niet in voltijd vinden. Van hbo Organisatiepsychologie bestaat er wel een voltijd opleiding en lijkt qua inhoud veel op Organisatiepsychologie.

HBO Organisatiepsychologie HBO Organisatiepsychologie
Collegegeld 2023-2024 ntb
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 30013
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Arts
Internationale naam -

Soms kun je ook zonder passende vooropleiding worden toegelaten tot Organisatiepsychologie, als je 21 jaar bent of ouder. Het toelatingsonderzoek 21+ biedt mogelijk uitkomst.

Ga jij de duale HRM opleiding doen? Dan kun je mogelijk in aanmerking voor studiefinanciering voor duale opleidingen.