Ad Sociaal Financiële Dienstverlening deeltijd
Deeltijdopleiding Ad Sociaal Financiële Dienstverlening
Droom jij van een boeiende carrière waarin je anderen kunt helpen met het beheren van hun financiën en het opbouwen van een stabiele toekomst? Overweeg dan de associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening. Deze opleiding biedt jou een unieke kans om kennis en vaardigheden op te doen in financiële planning en sociaal werk, waardoor je uitgroeit tot een waardevolle in de wereld van financiële advisering en begeleiding. De associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening is een tweejarige opleiding die een combinatie biedt van financiële expertise en sociaal werk. Deze opleiding is ontworpen om jou voor te bereiden op een rol waarin je individuen en gezinnen helpt bij het begrijpen en beheren van hun financiën, terwijl je tegelijkertijd aandacht hebt voor de sociale en emotionele aspecten van hun financiële situatie.
Het studieprogramma van Ad Sociaal Financiële Dienstverlening
Tijdens deze tweejarige opleiding krijg je een brede basis in financiële planning en dienstverlening. De kernvakken omvatten onderwerpen zoals persoonlijke financiën, belastingen, verzekeringen, schuldenbeheer en beleggingen. Daarnaast krijg je ook training in communicatie en interpersoonlijke vaardigheden, omdat het begrijpen van de emotionele aspecten van geld cruciaal is bij het adviseren van klanten. Een belangrijk aspect van het programma is ook de aandacht voor ethiek en juridische kwesties in de financiële dienstverlening. Je wordt voorbereid om ethisch verantwoorde beslissingen te nemen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de financiële wet- en regelgeving. Een van de belangrijkste dingen die je leert tijdens het eerste jaar van de associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening is het krijgen van inzicht in de situatie van jouw cliënt. Juridisch en financieel natuurlijk maar – minstens zo belangrijk- ook sociaal. Schulden ontstaan immers vaker bij mensen die sociale problemen ervaren. Je gaat aan de slag met wet- en regelgeving, psychologie en het omgaan met stressvolle situaties. Dit alles om in nauw contact met je cliënt te komen en hem of haar uiteindelijk zo goed mogelijk te kunnen helpen. Je leert vast te stellen wat de belangrijkste hulpvraag is en hoe je deze aanpakt. Dit doe je door middel van een plan van aanpak en een budgetplan. Het allerbelangrijkste is dat je cliënt straks weer op eigen benen kan staan en financieel zelfredzaam is.
Omdat voorkomen nog altijd belangrijker is dan genezen, ligt in het tweede jaar de nadruk op preventie. Je leert hoe je voorkomt dat mensen in de financiële problemen komen. Je analyseert trends en legt hierbij de nadruk op mensen die een hogere kans hebben om in de problemen te komen. Aan het einde van je studie laat je zien wat je hebt geleerd en hoe je bent gegroeid. Je gaat voor een cliënt op zoek naar een nieuwe oplossing voor een sociaal-financieel probleem. Je toont aan collega's en vakgenoten hoe je jezelf professioneel hebt ontwikkeld. Natuurlijk werk je ook aan je eigen identiteit als sociaal-financiële dienstverlener en krijg je begeleiding in een kleine groep tijdens je afstudeerperiode.
De toelatingseisen
Heb je interesse in de associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening en wil je weten wat de toelatingseisen zijn? Je dient in het bezit te zijn van een havo- of vwo-diploma te hebben (waarbij alle profielen mogelijk zijn) of van een mbo-4 diploma.
Je toekomst na de ad Sociaal Financiële Dienstverlening
Afgestudeerden van de associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening kunnen een verscheidenheid aan loopbaantrajecten volgen. Je kunt aan de slag gaan als financieel adviseur bij banken, verzekeringsmaatschappijen, adviesbureaus en non-profitorganisaties. Bovendien kun je ook zelfstandige financiële planner worden en je eigen klantenbestand opbouwen. Met de groeiende behoefte aan deskundige professionals die financieel advies kunnen combineren met empathische ondersteuning, biedt de associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening een veelbelovende weg naar een betekenisvolle carrière.
- AD Health & Social Work
- AD Human Resource Management
- AD Participatie en Buurtontwikkeling
- AD Service, Welzijn & Zorg
- AD Sociaal Financiële Dienstverlening
- AD Sociaal Werk
- AD Sociaal Werk in de Zorg
- AD Social Work
- HBO Human Resource Management
- HBO Organisatiepsychologie
- HBO Social Work
- HBO Toegepaste Gerontologie
- HBO Toegepaste Psychologie
- HBO Vaktherapie
- WO Psychologie
- WO Sociale Geografie en Planologie
- Waar kun je de AD opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening in deeltijd volgen?
- » Hogeschool Inholland
- » Hogeschool Utrecht
- » Hogeschool Windesheim
Ad Sociaal Financiële Dienstverlening | |
---|---|
Collegegeld 2024-2025 | Tussen € 1.506,- en € 2.530,- |
Opleidingsvorm | Deeltijd, associate degree |
Opleidingsduur | 2 jaar |
Isat-code | 80090 |
Studielast | 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren |
Diploma | Associate degree |
Internationale naam | nvt |