Ad Social Work deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Social Work

Welkom bij de deeltijd associate degree Social Work! Ben jij geïnteresseerd in het helpen van mensen met sociaal-maatschappelijke problemen en wil je jezelf verder ontwikkelen in het sociale domein? Dan is deze opleiding vast iets voor jou. Tijdens deze opleiding leer je hoe je mensen met elkaar verbindt en in beweging krijgt. Maar ook hoe je anderen helpt met hun problemen. Na het behalen van je associate degree Social Work kun je mensen motiveren om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Je toekomstige carrière kan variëren van het werken als begeleider voor leefgroepen tot bijvoorbeeld jongerenwerker, wijkcoach of gezinsvoogd. In de associate degree Social Work krijg je de kans om je vaardigheden te ontwikkelen binnen een boeiend vakgebied. Als afgestudeerde heb je diverse carrièrekansen om met mensen van verschillende achtergronden en levenssituaties te werken. Met een diploma associate degree in Social Work maak jij verschil in het leven van anderen en draag je direct bij aan een betere samenleving. Kortom, de deeltijd associate degree Social Work biedt jou de kans om je passie voor het helpen van anderen om te zetten in een waardevolle en bevredigende carrière. Of je nu al werkzaam bent in het sociale domein of een frisse start wilt maken in deze richting, deze opleiding biedt je de nodige kennis en ervaring om een positieve impact te hebben op het leven van anderen. Ook draag je hiermee bij aan een inclusieve maatschappij.

Het studieprogramma van Ad Social Work

Het programma van de deeltijd associate degree Social Work is zorgvuldig samengesteld om je alle benodigde kennis en vaardigheden bij te brengen. De ervaren docenten leren je alles over het vakgebied van social work, of je nu al werkzaam bent als social worker of niet. Je leert zowel op school, online als op je werkplek, waarbij theorie en praktijk met elkaar verbonden worden. Dit geeft je de mogelijkheid om je studie op een flexibele manier in te vullen, waarbij je zelf kiest hoe je studeert: zelfstandig, online of in een groep. Vaak is een combinatie van deze leermethoden het meest effectief.

De toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding is het van essentieel belang dat je vanaf het eerste jaar een passende praktijkplek hebt in de sociaal-agogische sector. Deze praktijkplek kan zowel betaald als onbetaald zijn en moet ten minste acht uur per week beslaan. In het tweede jaar dien je minimaal 16 uur per week te werken in een relevante functie. Het vinden van een baan is je eigen verantwoordelijkheid. In de meeste gevallen staat de opleiding voor je klaar om je te ondersteunen bij dit proces.

Je toekomst na de ad Social Work

Wat betreft de beroepen die je kunt uitoefenen na het behalen van je associate degree Social Work, zijn er verschillende opties. Je kunt aan de slag gaan als begeleider beschermd wonen voor leefgroepen, waar je mensen ondersteunt in een woonomgeving. Ook kun je ervoor kiezen om jongerenwerker te worden, waarbij je jongeren helpt met hun persoonlijke ontwikkeling en ze begeleidt bij eventuele problemen. Of bijvoorbeeld als sociaal-maatschappelijk dienstverlener, waarbij je anderen ondersteunt bij hun dagelijkse bezigheden en bij uiteenlopende vraagstukken. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te werken als:

  • Wijkcoach
  • Gezinsvoogd
  • Reclasseringsmedewerker

Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren en een aansluitende bacheloropleiding te volgen, zoals Social Work, Pedagogiek of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Een bacheloropleiding biedt je meer diepgaande kennis en zal je carrièremogelijkheden nog verder vergroten.