Ad Health & Social Work deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Health & Social Work

Wil jij een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van gezondheid en welzijn in onze samenleving? Hecht je veel waarde aan preventie en positieve gezondheid en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van technologie binnen zorg en welzijn? Dan is de associate degree Health & Social Work echt iets voor jou. Tijdens deze tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding word je opgeleid tot een professionele Health & Social Worker. Je werkt aan het bevorderen van gezondheid en welzijn en hebt een sterke focus op preventie. Je speelt een belangrijke rol bij het verbeteren van de leefbaarheid in wijken. Daarbij fungeer je als verbindende factor tussen verschillende domeinen en organisaties in de zorg en welzijn. Je leert programma's op te zetten en uit te voeren voor groepen, waarbij je samenwerkt met diverse partners. Kortom, je wordt een cruciale schakel in zorg- en welzijnsorganisaties.

Als preventieve gezondheidswerker maak je je tijdens de opleiding een breed scala aan vaardigheden eigen. Je ontwikkelt sociale en communicatieve vaardigheden om beter inzicht te krijgen in de gedachtegang van individuen. Daarnaast leer je basiszorg verlenen, variërend van laagcomplexe verpleegtechnische handelingen tot het voeren van gesprekken. Je verdiept je in innovatieve toepassingen van de toekomst en hun bijdrage aan de zelfstandigheid en gezondheid van mensen. Bovendien leer je individuen te ondersteunen en te adviseren op het gebied van gezond gedrag. Als preventieve gezondheidswerker speel je een cruciale rol in het signaleren van mogelijke gezondheidsrisico's. Samen met de betrokkenen initieer je passende (preventieve) interventies om de gezondheid en het welzijn van die personen te bevorderen.

Het studieprogramma

Het programma van de associate degree Health & Social Work is opgebouwd uit vier semesters verspreid over twee jaar. In het eerste jaar maak je kennis met de complexe werkcontext en leer je preventieve interventies uitvoeren. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden in het signaleren van en adviseren over vraagstukken binnen het domein van gezondheidswelzijn. Gedurende de hele studie ligt er ook veel nadruk op jouw persoonlijke ontwikkeling als beginnend professional. In het tweede jaar ga je aan de slag met projectmatig werken en voer je actieonderzoek uit rondom vraagstukken in het gezondheidswelzijn-domein, met een specifieke focus op preventie en gezondheidsbevordering.

De toelatingseisen

Heb je interesse in de associate degree Health & Social Work, dan is het fijn om te weten wat de toelatingseisen zijn. Iedereen met een havo- of vwo-diploma wordt toegelaten. Heb je een mbo-diploma niveau 4 op zak? Ook dan ben je van harte welkom. Affiniteit met positieve gezondheid is een pre, aangezien dit een belangrijk aspect is van de opleiding.

Je toekomst na de ad Health & Social Work

Na het behalen van je associate degree Health & Social Work zijn er diverse toekomstperspectieven voor jou als afgestudeerde. Met dit diploma op zak ben je klaar om aan de slag te gaan als preventieprofessional of gezondheidsbevorderaar. Je kunt werk vinden bij gemeentelijke gezondheidsdiensten, welzijnsinstellingen, zorgverzekeraars, wijkteams en andere organisaties die zich richten op het bevorderen van gezondheid en welzijn. Daarnaast biedt het behalen van een associate degree Health & Social Work ook mogelijkheden voor verdere studie en professionele groei. Zo kun je ervoor kiezen om door te stromen naar de bacheloropleiding Social Work. Deze vervolgstudie biedt je een breder perspectief op het werkveld en opent deuren naar meer complexe en gespecialiseerde functies binnen de sociale sector.