Ad Human Resource Management deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Human Resource Management

Graag vertellen we je hier wat meer over de associate degree Human Resource Management, een programma dat jou de kans biedt om een stevige basis te leggen in het boeiende vakgebied van personeelsmanagement. Deze tweejarige opleiding richt zich op het begrijpen en beheren van human resources binnen uiteenlopende organisaties. Je krijgt inzicht in verschillende aspecten van personeelsbeheer, waaronder werving, selectie, training, arbeidsrecht en organisatieontwikkeling. Deze ad is ontworpen om je voor te bereiden op een breed scala aan functies binnen HR-afdelingen van diverse industrieën.

Het studieprogramma

Gedurende het programma word je ondergedompeld in vakken en specialisaties die gericht zijn op het ontwikkelen van essentiële kennis en vaardigheden op het gebied van human resource management. Denk aan arbeidsrecht, organisatiepsychologie, talentmanagement en personeelsplanning. Door middel van interactieve colleges, casestudies en groepsopdrachten leer je hoe je effectief omgaat met personeelsgerelateerde uitdagingen en situaties die zich in een zakelijke omgeving kunnen voordoen. Het precieze programma verschilt per hogeschool, maar grofweg zijn de twee jaar van deze associate degree als volgt opgebouwd:

In jaar 1 leg je een brede basis op het gebied van Human Resource Management. Je verdiept je verschillende modules, zoals bijvoorbeeld:

  • Het werven van de juiste medewerkers
  • Duurzame inzetbaarheid en werkgeluk
  • Uitstroom
  • Hoe verbeter ik een HR-vraagstuk?

Het tweede jaar zoek je de verdieping op en krijg je inzicht in de verschillende functies binnen een organisatie, hoe deze zich tot elkaar verhouden, wat te doen met ethische kwesties en vooral: hoe ga je nu eigenlijk om met je medewerkers? Hoe sta je als HR-medewerker of -manager het management van het bedrijf te woord en hoe onderhandel je met verschillende belanghebbenden, bijvoorbeeld in het geval van een arbeidsgeschil? Om dit goed onder de knie te krijgen, volg je vakken als psychologie, arbeidsverhoudingen, ethiek en filosofie. Je kiest in dit jaar bovendien een specialisatie en natuurlijk kan ook de afstudeerstage niet ontbreken. De opleiding is praktijkgericht. Je doet kennis op door fysiek lessen te volgen, maar ook werkplek- en online leren.

De toelatingseisen

Aan de associate degree Human Resource Management worden de volgende toelatingseisen gesteld: Beschik je over een havo- of vwo-diploma, dan ben je welkom met alle profielen. Ook een mbo-diploma op niveau 4 biedt jou de mogelijkheid om je aan te melden voor deze opleiding. Voldoe je niet aan deze eisen, maar zou je toch graag starten? Neem dan altijd even contact op met de desbetreffende hogeschool om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Nee heb je en ja kun je misschien wel krijgen!

Wat zijn je baankansen na de ad Human Resource Management?

Heb je je diploma van de associate degree Human Resource Management op zak, dan heb je uiteenlopende carrièremogelijkheden binnen het brede veld van human resource management. Je zou kunnen werken als HR-assistent, recruiter, HR-adviseur of zelfs als HR-manager, afhankelijk van je verdere werkervaring en ambities. Bovendien biedt de behaalde associate degree je ook de mogelijkheid om door te stromen naar een gerelateerde bacheloropleiding, mocht je je kennis en vaardigheden verder willen verdiepen.