HBO Counselling deeltijd

Deeltijdopleiding Counselling

Advies en luisteren, dat zijn belangrijke aspecten binnen de opleiding Counseling. Een counselor helpt op een laagdrempelige wijze bij psycho-sociale problemen. Deze hulpverlening wordt een counseling genoemd. Na de opleiding kun je als raadgever, consultant of adviseur ook een eigen praktijk beginnen. Je helpt patiënten met stressproblemen, angsten, depressieve gevoelens of problemen in een relationele hoek.

De locatie van de opleiding

De opleiding Counselling is alleen te volgen bij de particuliere hogeschool NTI. Er zijn geen vaste startmomenten en je kunt kiezen tussen een klassikale variant of een flexibele variant. Wanneer je kiest voor flexibel, dan studeer je op afstand met enkele bijeenkomsten per jaar.

De opleiding Counselling

Aan het begin van de opleiding ga jij je eerst oriënteren op het vak counseling. Je kunt denken aan vakken als gezondheidspsychologie, diagnostische vaardigheden, medische basiskennis en psychologie. Binnen het tweede jaar ga je de diepte in, maar ook verbreden. Zo kom je meer te weten over cliëntbegeleiding, creatieve counselling en e-counselling. Na dit jaar kies je een specialisatie binnen de deeltijdopleiding Counseling. Je kunt kiezen uit Kinder- en gezinscounseling of Counseling in organisaties. In de laatste twee jaren van je opleiding ga jij je richten op ethiek en wetgeving, gespreksmodellen en ondernemen. Natuurlijk sluit je de opleiding af met een stage en het afstuderen.

Wat zijn de toelatingseisen van hbo Counselling?

Met minimaal een havo-diploma kun je worden toegelaten. Ook ben je toelaatbaar met mbo-diploma op niveau 4. Voldoe jij niet aan deze eisen, dan kun je wellicht worden toegelaten op basis van een 21+ toets. Zoals de naam al doet vermoeden, je moet dan wel minimaal 21 jaar zijn.

In voltijd of toch deeltijd?

De opleiding Counselling kun je niet in voltijd studeren. HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) kun je wel in voltijd studeren en lijkt qua inhoud veel op Counselling.