HBO Lerarenopleiding Engels deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Leraar Engels

Ben je klaar voor een nieuwe carrière als docent Engels, zodat je anderen net zo enthousiast als jij kan maken voor deze wereldtaal? Als je passie hebt voor Engels én onderwijs, is de opleiding Leraar 2e graad Engels in deeltijd een goede start. Je kan deze bachelor volgen aan veel hogescholen. Een deeltijdopleiding doen is een goede optie om je lesbevoegdheid te halen naast je huidige baan.

De locaties van de Engelse lerarenopleiding

Deze deeltijdopleiding tot tweedegraads docent Engels kan je doen in Zwolle (Windesheim, afstandsonderwijs), Gouda (Driestar Hogeschool), Rotterdam (Hogeschool Rotterdam), Utrecht (Hogeschool Utrecht), Nijmegen (HAN), Amsterdam (Hogeschool van Amsterdam), Tilburg, Sittard (beide Fontys) en Leeuwarden (NHL Stenden Hogeschool). Daarnaast biedt de Hogeschool NCOI deze lerarenopleiding in deeltijd aan; bij deze hogeschool kan je colleges volgen in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Haag en Arnhem.

Toelating tot de deeltijdopleiding Leraar Engels

Om te kunnen starten met deze tweedegraads lerarenopleiding in deeltijd heb je een vwo-, havo- of mbo-diploma op niveau 4 nodig. Je moet eindexamen hebben gedaan in Engels. Enkele hogescholen hebben als aanvullende eis dat je minimaal een 7 als eindcijfer had. Voor sommige versnelde deeltijdopleidingen Leraar Engels moet je een afgeronde hbo- of wo-bachelor of -master hebben. Ben je heel gemotiveerd, maar heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kan je een 21+ toelatingsonderzoek doen. Mogelijk mag je dan alsnog starten met deze lerarenopleiding.

De inhoud van de lerarenopleiding Engels in deeltijd

Na deze deeltijdopleiding beheers je de Engelse taal op hoog niveau. Luisteren, spreken en schrijven: het komt allemaal aan bod. Ook ontwikkel je vaardigheden die je helpen een goede en inspirerende docent te worden. Denk hierbij aan effectief communiceren, voorlichting geven en presenteren. Verder kom je meer te weten over onder andere leerprocessen, leertheorieën en onderwijskunde. Deze bacheloropleiding duurt in principe vier jaar. Heb je relevante werkervaring en/of een relevante, eerder gevolgde opleiding? Dan kan je bij veel hogescholen de opleiding versneld doen.

Werken na de lerarenopleiding Engels in deeltijd

Na deze deeltijdopleiding heb je een tweedegraads lesbevoegdheid Engels. Daarmee kan je aan de slag als docent in de onderbouw van de havo en het vwo, op een vmbo-school of op een mbo-school. Als leraar Engels is het je taak om leerlingen te inspireren en te laten genieten van de Engelse taal, literatuur, humor en cultuur. Naast lesgeven ontwikkel je toetsen, begeleid je leerlingen, organiseer je studiereizen enzovoort. Ook bestaat de optie om nog een aansluitende master te gaan volgen.

Lerarenopleiding Engels duaal

Een duale opleiding volgen betekent tegelijkertijd studeren en werken op een opleidingsschool. Het is eigenlijk een voltijdstudie, maar je gaat net als deeltijdstudenten weinig naar school. Bij Driestar Hogeschool en Hogeschool NCOI kan je een duale variant van de tweedegraads lerarenopleiding Engels volgen.

In voltijd

Volg je liever de voltijdse lerarenopleiding voor de Engelse taal? Dan kun je het beste hier kijken voor informatie over Lerarenopleiding Engels in voltijd.

HBO Opleiding tot Leraar Engels HBO Opleiding tot Leraar Engels
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 35195
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Education
Internationale naam Teacher Education in English

Geen diploma? Maar ben je wel minimaal 21 jaar? Dan kun je een toelatingsonderzoek 21+ doen om toch toegelaten te worden tot de lerarenopleiding Engels.

Wanneer je kiest voor een duale lerarenopleiding Engels, dan heb je mogelijk recht op studiefinanciering. Bekijk de voorwaarden voor studiefinanciering tijdens je duale opleiding.

Hogeschool Utrecht
Behoefte aan verbreding en verdieping van jouw kennis als leerkracht?

Vergroot je carrièremogelijkheden en kies voor een praktijkgerichte hbo-studie van de HU, dé opleider voor onderwijsprofessionals. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!