Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn

Ben je gepassioneerd om anderen te ondersteunen en te begeleiden in de zorg- en welzijnssector? Wil je jouw eigen ervaringen inzetten om anderen te helpen bij het overwinnen van uitdagingen en het bereiken van persoonlijke groei? Dan is de associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn de perfecte opleiding voor jou! Deze tweejarige opleiding biedt je de mogelijkheid om jouw kennis en ervaringen te ontwikkelen tot waardevolle vaardigheden, waarmee je een positieve impact hebt op het leven van anderen.

Wat leer je tijdens deze ad-opleiding?

Tijdens de associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn word je opgeleid tot een professionele ervaringsdeskundige. Het programma omvat een combinatie van theoretische kennis, praktische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Je leert hoe je jouw eigen ervaringen kunt inzetten als bron van kennis en begrip, om anderen te ondersteunen bij hun persoonlijke uitdagingen. De opleiding biedt een breed scala aan vakken, waaronder psychologie, communicatie, counseling en ethiek. Je maakt kennis met effectieve gesprekstechnieken en methoden om anderen te begeleiden in hun herstelproces. Daarnaast krijg je inzicht in het zorg- en welzijnslandschap en de verschillende instellingen en organisaties binnen dit werkveld. Praktijkervaring is een integraal onderdeel van het programma, waarbij je stage loopt bij relevante zorg- en welzijnsorganisaties. Tijdens een gemiddelde week in je eerste jaar volg je één dag per week les, besteed je één tot twee dagen aan zelfstudie en pas je het geleerde twee dagen toe in de praktijk. Je doet ervaring op door het volgen van trainingen op het gebied van bijvoorbeeld herstel en communicatie, herstelondersteunende zorg en coaching en zelfhulp. Ook doe je veel theoretische op over psychologie, sociologie, agogiek en ethiek. In het tweede jaar ga je meer de diepte in. Je zet je tanden in specifieke thema’s als krachtgericht werken, stigma, innoveren en profileren. Ook dit jaar krijg je weer een aantal theoretische vakken. Denk aan bijvoorbeeld huiselijk geweld, seksualiteit en intimiteit. Je werkt ook nu twee dagen per week in de beroepspraktijk.

Wat zijn de toelatingseisen?

Ben je in het bezit van een havo-, vwo- of mbo-4 diploma, dan ben je van harte welkom om je in te schrijven voor de associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Alle profielen voldoen. Wil je deze studie gaan volgen, dan heb je een praktijkleerplaats binnen bijvoorbeeld de ggz-sector, verslavingszorg, maatschappelijke opvang, welzijn of jeugdzorg. Check altijd goed de specifieke toelatingseisen van de betreffende hogeschool voor gedetailleerde informatie.

Je toekomst na de associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn

Heb je je diploma Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn eenmaal in de pocket, dan ben je klaar om een waardevolle bijdrage te leveren aan de zorg- en welzijnssector. Als ervaringsdeskundige kun je aan de slag bij verschillende organisaties, zoals ziekenhuizen, verslavingszorginstellingen, maatschappelijk werk en revalidatiecentra. Met jouw unieke inzichten en ervaringen ben je in staat om een brug te slaan tussen professionals en cliënten. Je kunt anderen helpen bij het herstelproces, empowerment bevorderen en bijdragen aan de kwaliteit van leven van mensen die met uitdagingen te maken hebben. Bovendien biedt de associate degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn een solide basis om door te groeien naar een bacheloropleiding in de zorg- en welzijnssector, mocht je jouw studie willen voortzetten.

Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80086
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam nvt
Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim