HBO Farmaceutisch Consulent deeltijd

Deeltijdopleiding Farmaceutisch Consulent

Ben jij een je apothekersassistent of ben jij op een andere manier werkzaam binnen de farmaceutische wereld? Zie jij doorgroeimogelijkheden of heb je die behoefte? Overweeg dan de deeltijdopleiding Farmaceutisch Consulent. Na de opleiding kun je in samenspraak met de apotheker zelf patiëntenzorg verlenen, het beleid uitschrijven en apothekersassistenten begeleiden bij hun dagelijkse werkzaamheden. Deze deeltijdopleiding is alleen bij Capabel Hogeschool te volgen.

De opleiding

De opleiding kent vijf aandachtsgebieden: farmaceutische patiëntenzorg-management, medisch-farmaceutisch, onderzoek, communiceren met mensen en de praktijk. Je leert tijdens de opleiding hoe je de zorg voor de patiënt centraal kunt stellen. Dit is namelijk een kerntaak van de farmaceutisch consulent. Om die reden moet je na de opleiding een beleid farmaceutische patiëntenzorg (FPZ) kunnen opstellen. Hoe voer je dit beleid binnen een apotheek in en kun jij het verbeteren? Verder bewaak je de kwaliteitszorg, voert moeilijke individuele gesprekken met patiënten en schakelt tussen zorgverleners en de apotheker. De opleiding sluit je in het derde jaar af met een afstudeeronderzoek en een eindgesprek. Voor je onderzoek heb je een afstudeerbegeleider binnen je werk nodig.

Wat zijn de toelatingseisen van Farmaceutisch Consulent?

Voor de opleiding Farmaceutisch Consulent is het belangrijk dat je minimaal 2 jaar ervaring hebt als Apothekersassistent. Daarnaast is een relevante werkplek vereist. Heb je dat niet, dan moet je eerst een opleiding tot apothekersassistent volgen. Heb je dat wel, dan zijn er mogelijkheden om de opleiding in 3 jaar te doen.

Farmacie in voltijd

Studeer jij toch liever in voltijd? Kijk dan bij hbo Farmakunde in voltijd op HBOstart. Hier kun je veel informatie vinden over alle voltijd opleidingen.

HBO Farmaceutisch Consulent HBO Farmaceutisch Consulent
Collegegeld 2024-2025 ntb
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Isat-code 39209
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam -

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding Farmaceutisch Consulent.

Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim