HBO Huidtherapie deeltijd

Deeltijdopleiding Huidtherapie

Huidtherapeuten zorgen voor ons grootste orgaan: de huid. In Nederland hebben bijna twee miljoen mensen een aandoening aan de huid, dus genoeg werk. Een huidtherapeut voert medische handelingen uit, maar is geen arts of tandarts. Vandaar dat huidtherapie een paramedisch beroep is. Een huidtherapeut probeert een huidaandoening te voorkomen of probeert chronische aandoening te verminderen. Meestal worden patiënten doorgestuurd naar een huidtherapeut door een huisarts of dermatoloog.

Locaties Huidtherapie in deeltijd

Huidtherapie kun je maar op twee plekken in Nederland vinden. Alleen de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Utrecht bieden deze paramedische opleiding in deeltijd aan.

De opleiding voor huidtherapeuten

De opleiding is erg gericht op de praktijk en daarom is een relevante baan in de zorg nodig om opdrachten uit te voeren. Tijdens de Huidtherapie opleiding verdiep jij je in de wereld van pigment- en haarafwijkingen, huidtumoren, acne, psoriasis, littekens, huidschimmels en eczeem. Na afloop van de opleiding beschik je over genoeg huidtherapeutische kennis en kun je relevante handelingen uitvoeren.

Wat zijn de toelatingseisen voor Huidtherapie?

Voor de deeltijdopleiding Huidtherapie is relevante werkervaring erg belangrijk. De hogeschool neemt dit namelijk mee in de beoordeling om toegelaten te worden tot de opleiding. Je dient dus te werken als schoonheidsspecialiste of verpleegkundige, maar ander gezondheidszorg gerelateerd werk voldoet mogelijk ook. Verder dien je een havo, vwo of mbo-diploma (niveau 4) te bezitten. Huidtherapie in deeltijd is een numerus fixus-opleiding. Niet iedereen kan dus worden toegelaten en de opleiding laat een beperkte groep studenten toe. Met een selectie wordt bepaald wie aan de deeltijdopleiding mag beginnen. Aanmelden voor een numerus fixusopleiding moet voor 15 januari.

Ook in voltijd

De opleiding Huidtherapie is er ook in voltijd. Lees op HBOstart meer over de opleiding Huidtherapie in voltijd.

HBO Huidtherapie HBO Huidtherapie
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34091
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Skin Therapy

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding Huidtherapie.

Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim