HBO Bachelor of Nursing deeltijd

Deeltijdopleiding Bachelor of Nursing

Werk je met mensen en wil je aan de slag als verpleegkundige? Dan is de hbo-opleiding Bachelor of Nursing perfect voor jou. Na maximaal drie jaar studeren ben je klaar voor de overstap naar de zorg. Deze deeltijdopleiding speciaal voor zij-instromers is flexibel en goed te combineren met andere activiteiten.

Locaties

De deeltijdopleiding Bachelor of Nursing voor zij-instromers volg je aan de hogeschool Avans+. Je kunt kiezen uit drie locaties: Nijmegen, Arnhem en Breda.

Meer over deze hbo-opleiding in deeltijd

Tijdens deze opleiding leer je veel over het menselijk lichaam en ziektes. Ook is verpleegkundige zorg natuurlijk een belangrijk onderdeel van het studieprogramma. Verder komen onderwerpen als ouderenzorg, gezondheidsbevordering en keten- en netwerkzorg aan bod. Je hebt twee dagdelen per week les, voor een deel fysiek. Hiernaast ben je 10 tot 15 uur per week kwijt aan zelfstudie. Wat je leert moet je natuurlijk ook in de praktijk brengen. Tijdens deze bachelor loop je geen stage, maar werk je minimaal 24 uur per week op een relevante werkplek. Dat kan betaald of onbetaald zijn. De deeltijdopleiding Bachelor of Nursing zij-instroom duurt maximaal drie jaar. Heb je relevante ervaring of bepaalde kennis door een eerdere hbo-opleiding? Dan is het mogelijk om sneller je diploma te halen. Je krijgt bijvoorbeeld vrijstellingen voor bepaalde vakken of rondt die sneller af.

De toelatingseisen van Bachelor of Nursing zij-instroom

Zie jij het wel zitten om deze hbo-studie Verpleegkunde voor zij-instromers te gaan doen? Dan moet je in ieder geval het diploma van een mbo-, hbo- of wo-opleiding hebben. Anders dan bij veel hbo-opleidingen is alleen een havo- of vwo-diploma niet genoeg. Verder is ervaring met het werken met mensen een toelatingseis van deze bachelor. Je hebt nu bijvoorbeeld een baan als doktersassistent, maatschappelijk werker of stewardess. Ook als je werkt in bijvoorbeeld de horeca, voldoe je aan deze voorwaarde om toegelaten te worden. Daarnaast is affiniteit met de zorg natuurlijk heel belangrijk als je deze bachelor wil volgen.

Aan het werk na Bachelor of Nursing in deeltijd

Met het diploma van deze opleiding op zak kan je veel kanten op. Een passende baan vinden in een (academisch) ziekenhuis of verpleeghuis zal niet moeilijk zijn. Ook is het mogelijk om snel aan de slag te gaan in vakgebieden als de wijkverpleging, thuiszorg, verslavingszorg of geestelijke gezondheidszorg. Er is een tekort aan verpleegkundigen, dus de baankansen zijn en blijven zeer goed.