HBO Farmakunde deeltijd

Deeltijdopleiding Farmakunde

Ambieer je een functie in de farmacie, dan kun je op hbo-niveau twee kanten op. Een farmakundige houdt zich niet bezig met de bereiding of verkoop van medicijnen, maar juist met alle andere taken in de apotheek: voorlichting, contact met zorgverzekeraars of patiëntenorganisaties, personeelszaken, ICT, enzovoort. Een farmaceutisch consulent borduurt wel voort op medische kennis, maar stippelt daarnaast beleid uit en draagt zorg voor de uitvoering.

Wat zijn de toelatingseisen van Farmakunde?

Bij de Hogeschool Utrecht kun je terecht voor Farmakunde, dat toelating biedt aan iedere havist, vwo’er of mbo-afgestudeerde met een niveau-4-diploma. Voor de opleiding dien je een relevante werkplek te hebben van minimaal drie dagen in de week. Je gaat in Utrecht op de donderdag naar colleges. Gemiddeld ben je 24 uur per week kwijt aan de opleiding, maar je mag met behulp van een studieadviseur wel je eigen studietempo bepalen.

De inhoud van de opleiding

Na het volgen van deze deeltijdopleiding heeft de farmaceutische zorgverlening geen geheimen meer voor jou. Je weet alles over patiëntenvoorlichting, zorgkwaliteit en de zorgorganisatie. De opleiding is ingedeeld in een zestal onderwerpen gericht op de farmaceutische zorgverlening en drie algemene onderwerpen. Alle vakken hebben iets te maken met deze onderwerpen. De vakgerichte onderwerpen die tijdens de deeltijdopleiding voor farmakundige langskomen zijn: zorgorganisatie, patiënten, medicijnen, kwaliteitszorg, onderzoek en zorgverlenen. De andere onderwerpen zijn communicatie, professional en projectmanagement. In het eerste jaar krijg je vooral veel basiskennis. Het tweede jaar staat in het teken van verdieping binnen de farmakunde. Je sluit de opleiding Farmakunde af in het derde jaar met een stage en een afstudeeropdracht.

Voltijd met medicijnen bezig zijn

Ben jij graag fulltime aan het studeren? Kijk dan bij hbo Farmakunde voltijd op HBOstart. Na de opleiding kun je een Farmaceutische masteropleiding gaan doen.

HBO Farmakunde HBO Farmakunde
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 3 jaar
Isat-code 34090
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Pharmaceutical Business Administration

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding Farmakunde.

Hogeschool Utrecht
Zet jij de volgende stap in je carrière als zorgprofessional?

Kies voor een studie van de HU, dé specialist op het gebied van praktijkgerichte hbo-opleidingen in de zorg. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom tussen 28 mei en 7 juni naar onze online events. We helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, gewoon vanuit huis!