HBO Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie deeltijd

Deeltijdopleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie zet beweging in om mensen weer op gang te krijgen: fysiek, voor personen in revalidatie, of geestelijk, bijvoorbeeld voor mensen met depressieve klachten. Psychomotorisch therapeuten gebruiken bewegen als hulpmiddel in therapie.

Locaties en toelating Psychomotorische Therapie & Bewegingsagogie

Psychomotorische Therapie & Bewegingsagogie is te volgen aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en is alleen geschikt voor personen met een relevante mbo- of hbo-opleiding. Daarnaast dien je te beschikken over een afgeronde vooropleiding: mbo-4, havo, hbo of vwo. En jouw eigen gezondheid wordt gemeten tijdens een sportmedische keuring.

De deeltijdopleiding

Je krijgt zowel bewegingstechnische vakken zoals anatomie en sport en spel, als methodische vakken, zoals diagnostiek. Daarnaast vormt psychologie een belangrijk onderdeel van de opleiding. Praktijkopdrachten voer je uit op je eigen werkplek. Binnen de opleiding kijk je ook naar ontspanningstechnieken en bewegingsactiviteiten. Je oefent ze soms op medestudenten. Rond een paar thema’s zoek je de diepte van het vak op als psychomotorische therapeut of bewegingsagoog. De onderwerpen die centraal staan zijn: veerkracht en stress, motivatie en activiteit, weerbaarheid en impulscontrole. Ook binnen deze deeltijdopleiding krijg je de te maken met een afstudeeronderzoek. Je gaat je dan richten op bijvoorbeeld verstandelijk gehandicapten, jeugdhulp, het revalideren of de psychiatrie.

Voltijd opleiding

De opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie is er ook in voltijd. Hogeschool Windesheim is hierin de enige aanbieder. Van hbo Fysiotherapie en hbo Mens en Techniek voltijd bestaan ook voltijd opleidingen.

Na de PTB-opleiding

Kies na de opleiding voor een baan of ga een vervolg opleiding doen als een master Fysiotherapie.