Ad Management in de Zorg deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Management in de Zorg

Kijk jij uit naar een boeiende en dynamische carrière als teamcoördinator in de zorgsector? Dan is de associate degree Management in de Zorg misschien wel precies wat jij zoekt. In de zorg is een groeiende behoefte aan professionals die aan de slag kunnen met bedrijfsmatige en beleidsmatige vraagstukken. Naar mensen die weten hoe ze collega’s moeten coachen en een visie ontwikkelen. In dit tweejarige programma word je klaargestoomd voor een veelbelovende toekomst in de zorg. Een opleiding die je prima kunt combineren met je werk en andere verplichtingen. De associate degree Management in de Zorg is speciaal ontworpen voor gedreven en ambitieuze mensen die een verschil willen maken in de zorgwereld. Als toekomstige manager in de zorg leer je een visie te ontwikkelen op leiderschap en hoe je deze visie in de praktijk implementeert. Je wordt uitgerust met de vaardigheden om effectief leiding te geven aan complexe veranderingen binnen een zorginstelling, waarbij je leert om te gaan met uitdagingen en weerstand.

Ook HRM-instrumenten spelen een belangrijke rol bij het beheren van personeelszaken en het creëren van een positieve werkomgeving. Je krijgt inzicht in de verschillende instrumenten en hoe je ze effectief inzet om de betrokkenheid en tevredenheid van medewerkers te vergroten. Het optimaliseren van processen is een andere vaardigheid die je onder de knie krijgt. Je leert hoe je zorgprocessen analyseert en verbetert om de efficiëntie en kwaliteit van de zorg te verhogen. Persoonlijk leiderschap en zelfreflectie zijn van onschatbare waarde als manager in de zorg. Je wordt gestimuleerd om je eigen sterke punten en ontwikkelpunten te ontdekken, zodat je effectief kunt groeien als leider. Deze hbo-opleiding is gericht op alle aspecten van operationeel leidinggeven, zoals het coachen van collega’s en het coördineren van de werkzaamheden binnen jouw werkeenheid. Het leren op de werkplek is een belangrijk aspect van de studie.

Wat leer je tijdens deze ad-opleiding?

Gedurende het eerste jaar van het programma verwerf je vaardigheden met betrekking tot het begeleiden van je individuele leerproces en het nemen van beslissingen binnen je team. Je ontwikkelt onderzoeksvaardigheden terwijl je een praktijkgerichte vraagstelling onderzoekt en je voorziet begeleiding aan een collega. Het tweede jaar staat in het teken van het ontwikkelen van een perspectief op leiderschap en de toekomst van de organisatie. Je krijgt de verantwoordelijkheid tot het aansturen van anderen en leert menselijke hulpbronnen en middelen op effectieve wijze in te zetten. Het speerpunt van de associate degree betreft het optimaliseren van teamprestaties. De rode draad die door de gehele twee jaar loopt, omvat persoonlijk leiderschap met de nadruk op persoonlijke ontwikkeling.

Wat zijn de toelatingseisen?

Tot deze opleiding wordt iedereen met een havo-, vwo- of mbo-4 diploma toegelaten. Bij de start van de opleiding worden wel eisen gesteld aan je werksituatie. Je dient minimaal 16-20 uur per week bij een zorg- of welzijns-, of aanverwante organisatie in het domein werkzaam te zijn.

Je toekomst na de associate degree Management in de Zorg

Na het behalen van je associate degree in Management in de Zorg, sta je aan het begin van een veelbelovende carrière met talloze mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om direct aan de slag te gaan als manager, teamleider of coördinator in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis, verpleeghuis, of thuiszorgorganisatie. Maar als je jezelf verder wilt ontwikkelen, kun je je ook gaan voor een vervolgstudie en een aansluitende bacheloropleiding gaan volgen. Denk aan: Zorgmanagement, Gezondheidswetenschappen of Health Care Management. Deze vervolgopleidingen bieden een diepgaande kennis van zorgbeleid, innovatie in de zorg, en geavanceerd management.

Ad Management in de Zorg Ad Management in de Zorg
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (associate degree) 2 jaar
Isat-code 80011
Studielast 120, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Internationale naam Ad Health Care Management
Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim