HBO Laborant Klinische Neurofysiologie deeltijd

Deeltijdopleiding Laborant Klinische Neurofysiologie

Een laborant klinische neurofysiologie, ook wel knf-laborant genoemd, zoek je naar afwijkingen in het zenuwstelsel en de hersenen. Het zenuwstelsel speelt een rol bij alle handelingen die je doet. Het stuurt niet alleen de spieren aan, maar ook verwerkt het zintuigelijke prikkels.

Locaties van de opleiding

De opleiding Laborant Klinische Neurofysiologie kun je alleen bij het LOI volgen. Daar mag je zelf bepalen waar je de studie volgt en wanneer je dit doet.

Voor wie is de opleiding Laborant Klinische Neurofysiologie?

De bacheloropleiding Laborant Klinische Neurofysiologie bereidt je voor om daadwerkelijk als professioneel laborant aan de slag te gaan. Je bent dan bezig met gezondheidszorg en onderzoek. Voor het werk moet je erg zorgvuldig zijn. Zoek jij een opleiding waarna je alle kneepjes van de medisch-technologische ontwikkelingen voor het zenuwstelsel weet? Dan is de Laborant Klinische Neurofysiologie een goede keuze. De klinische laboranten in spe dienen te werken op de afdeling neurologie van een ziekenhuis. Zij leren onderzoek te doen naar het functioneren van het en perifere zenuwstelsel. Ook krijgen zij te maken met de spieren en de bloedvoorziening van de hersenen. Je krijgt onderwijs middels thematisch contactdagen en een praktijkopleidingsboek.

Wat zijn de toelatingseisen voor Laborant Klinische Neurofysiologie?

Je bent toelaatbaar met een havo, vwo of mbo 4-diploma. Ook geeft een propedeuse van het hbo of de universiteit toegang tot de opleiding. Beschik je niet over een van deze diploma’s? Dan kun je een toelatingsexamen doen, mits je 21 jaar of ouder bent.

HBO Laborant Klinische Neurofysiologie HBO Laborant Klinische Neurofysiologie
Collegegeld 2024-2025 ntb
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34477
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam -

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding LKN.

Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim