HBO Longfunctieanalist deeltijd

Deeltijdopleiding Longfunctieanalist

COPD, astma, bronchitis, longkanker en hyperventilatie zijn misschien wel de bekendste longaandoeningen die er zijn. Als Longfunctieanalist kom je ze zeker tegen, waarschijnlijk zelfs dagelijks. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer longaandoeningen. Als longfunctieanalist ga je patiënten met allerlei longaandoeningen onderzoeken. De deeltijdopleiding Longfunctieanalist is een juiste keuze wanneer je graag tussen de mensen werkt in combinaties met onderzoek. Een zorg-opleiding waarbij je de theorie in de praktijk kunt brengen. Je maakt mensen beter of je probeert ze meer kwaliteit van het leven te geven.

Locaties van de opleiding

Longfunctieanalist kun je alleen bij de LOI hogeschool volgen. Je mag aan de deeltijdopleiding beginnen met een havo, vwo of mbo 4 diploma. Wanneer je niet over één van deze diploma’s beschikt, maar wel 21 jaar of ouder bent, dan kom je in aanmerking voor een 21+ examen. Als je dit examen haalt, mag je met de opleiding Longfunctieanalist starten.

Voor wie is Longfunctieanalist?

De opleiding Longfunctieanalist is bestemd voor iedereen die graag in de gezondheidszorg wil werken. Tijdens de opleiding werk je al assistent-longfunctieanalist. Je doet dan ook al onderzoek naar de longen bij patiënten. Vaak is dat in opdracht van een medisch specialist of huisarts. Omdat het vaak een kwestie is van leven of dood, zijn goede communicatieve vaardigheden gewenst. Daarnaast moet je nauwkeurig kunnen werken.

Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding Longfunctieanalist?

Bij Longfunctieanalist is een baan in een ziekenhuis een toelatingseis. De opleiding kent per studiejaar enkele verplichte thematische contactdagen. Voor het praktische stuk binnen de opleiding is er een opleidingsboek opgesteld waaruit je leert onderzoeken en vaardigheden verricht.

HBO Longfunctieanalist HBO Longfunctieanalist
Collegegeld 2024-2025 ntb
Opleidingsvorm deeltijd
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 34554
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam -

Als je 21 jaar of ouder bent, dan biedt een 21+ toelatingsonderzoek een kans op directe toelating voor de deeltijdopleiding Longfunctieanalist.

Hogeschool Windesheim
Wat wordt jouw volgende stap? Ontdek het bij hogeschool Windesheim

Wil jij het verschil maken in het leven van anderen, ongeacht hun leeftijd? En wil jij hen helpen met gezondheids-, geld- of verslavingsproblemen? Of heb je zelf ervaring met uitdagingen en wil je die omzetten in deskundigheid? In onze zorgopleidingen leer je hoe je mensen kunt bijstaan door samen aan oplossingen te werken. Ontdek meer over onze zorgopleidingen: Hbo-opleidingen voltijd, deeltijd en duaal in Almere en Zwolle | Windesheim