Ad Embedded Systems Engineering deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Embedded Systems Engineering

De associate degree Embedded Systems Engineering is een praktijkgerichte opleiding die je voorbereidt op een carrière in de spannende wereld van embedded systems. Embedded systems zijn overal om ons heen te vinden. In apparaten zoals smartphones, medische apparatuur, auto's en zelfs in huishoudelijke apparaten. Deze opleiding biedt je de kennis en vaardigheden om deze complexe systemen te ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. Tijdens je opleiding stort je je op zowel software als hardware. Je ziet het als een uitdaging om de apparaten om je heen gemakkelijker, gebruiksvriendelijker en niet te vergeten milieuvriendelijker te maken. De associate degree Systems Engineering is een brede opleiding waarin je leert programmeren, ontwerpen en testen.

Wat leer je tijdens de opleiding Embedded Systems Engineering?

De eerste helft van deze associate degree volg je twee basismodules, te weten Elektrotechniek en Embedded Systems Engineering. Daaronder hangen vakken als wiskunde, inleiding software engineering, professional skills, basiselektronica en advanced microcontrollers. Door het volgen van deze vakken leg je een stevige basis voor jouw toekomstige carrière. Het tweede jaar van je studie begint met de hoofdfasemodule Embedded Software Engineering. Je volgt onder meer de volgende vakken: Software Engineering, Operating Systems en Internet of Things. Deze module staat onder meer in het teken van UML, ofwel Unified Modeling Language. Je gaat aan de slag met het opstellen en uitvoeren van UML-diagrammen. Verder bewaak je deadlines van de verschillende softwaretaken. Na afronding van deze module ga je door middel van je afstudeeropdracht (die je uitvoert op je eigen werkplek) aantonen dat je over alle kwaliteiten beschikt die een goede embedded system engineer nodig heeft. Tijdens deze opdracht ontwikkel je zowel de hard- als de software voor embedded systems. Scoor je een voldoende voor je afstudeeropdracht? Dan ontvang je je diploma en zet hiermee een mooie stap in je carrière.

Toelatingseisen Embedded Systems Engineering

Voor iedereen die interesse heeft in de associate degree Embedded Systems Engineering, zetten we hierbij de toelatingseisen op een rij:

Wie in het bezit is van een havodiploma, moet een van de volgende profielen moeten hebben gevolgd: Natuur Techniek of Natuur & Gezondheid (dit laatste met natuurkunde, Natuur, Leven & Technologie (NLT) of Onderzoek & Ontwerpen (O&O)). Hetzelfde geldt voor mensen met een vwo-diploma. Zij zijn echter ook welkom met een Economie & Maatschappij profiel met natuurkunde. En heb je een mbo-diploma behaald? Dan word je hoe dan ook toegelaten. Haast nog belangrijker dan bovengenoemde toelatingseisen zijn: een passie voor technologie en een nieuwsgierige geest. Deze opleiding is ideaal voor studenten die graag willen begrijpen hoe elektronica en software samenkomen om innovatieve systemen te creëren die de wereld om ons heen verbeteren.

Je toekomst na de associate degree ESE

Na het behalen van je associate degree Embedded Systems Engineering zijn er diverse mogelijkheden om je carrière voort te zetten. Je kunt uiteraard aan de slag als embedded systems engineer, waarbij je betrokken bent bij het ontwerpen en implementeren van systemen voor verschillende industrieën, zoals de automobielindustrie, telecommunicatie, gezondheidszorg en nog veel meer. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om door te studeren en je vaardigheden verder te ontwikkelen. Met je associate degree kun je bijvoorbeeld instromen in een bacheloropleiding op het gebied van technische informatica, elektronica of een vergelijkbaar vakgebied.