Ad Maintenance & Mechanics deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Maintenance & Mechanics

Ben je gepassioneerd door techniek en wil je een stevige basis leggen voor een boeiende carrière in onderhoud en mechanica? De associate degree Maintenance & Mechanics biedt jou de ideale springplank naar een dynamische wereld van technische innovatie en uitdagingen. Deze tweejarige opleiding is ontworpen om je de nodige vaardigheden en kennis bij te brengen om uit te blinken in het onderhouden en repareren van geavanceerde technologische systemen. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een technische/operationele functie heeft binnen een industrieel bedrijf en die zich graag verder wil ontwikkelen. Deze associate degree biedt verdieping en verbreding van je huidige kennis. Je leert verbanden te leggen tussen beleidsvoering en de daaraan gekoppelde uitvoeringswerkzaamheden. Dit gebeurt zowel op theoretisch gebied als vooral ook in de praktijk. Rond je de opleiding met succes af, dan mag je jezelf een technisch professional noemen.

Wat leer je tijdens de opleiding Maintenance & Mechanics?

Gedurende de twee jaar van de opleiding volg je een mix van theoretische vakken en praktische projecten. Je leert over onderwerpen zoals mechanische systemen, materialen, technisch tekenen en onderhoudstechnieken. Daarnaast zul je ook vaardigheden ontwikkelen op het gebied van probleemoplossing, projectmanagement en communicatie, die essentieel zijn in de technische sector. Tijdens je studie kun je rekenen op begeleiding van ervaren docenten en krijg je de kans om samen te werken met medestudenten aan real-world projecten. Waar het eerste jaar zich nog vooral richt op de basiskennis van proces- en energietechniek en werktuigbouwkunde, bestaat het tweede jaar vooral uit leren in de praktijk. Je verdiept je in zaken als energietechniek, informatietechniek en regeltechniek. Voorbeelden van vakken die je volgt, zijn asset management en trendanalyse. Beheers je alle kennis van het afgelopen anderhalf jaar, dan is het tijd om aan je afstudeeronderzoek te beginnen. Dit gebeurt op je eigen werkplek. Na het afronden van de opleiding en behalen van het diploma, kun je er ook voor kiezen om door te stromen naar de bacheloropleiding Werktuigbouwkunde.

Wat zijn de toelatingseisen?

Dit zijn de toelatingseisen voor de associate degree Maintenance & Mechanics:

Havo

  • Met het profiel Natuur & Techniek ben je van harte welkom
  • Met het profiel Natuur & Gezondheid dien je een van de volgende vakken te hebben gevolgd: Natuurkunde, Natuur, Leven & Technologie en Onderzoek & Ontwerpen
  • Met het profiel Economie & Maatschappij ben je in principe niet toelaatbaar, behalve als je het Onderzoek Deficiëntie succesvol afrondt.
  • Met het profiel Cultuur & Maatschappij ben je in principe niet toelaatbaar, behalve als je het Onderzoek Deficiëntie succesvol afrondt.

Vwo

  • Met het profiel Natuur & Techniek ben je van harte welkom.
  • Met het profiel Natuur & Gezondheid dien je een van de volgende vakken te hebben gevolgd: Natuurkunde, Natuur, Leven & Technologie en Onderzoek & Ontwerpen
  • Met het profiel Economie & Maatschappij dien je natuurkunde te hebben gevolgd.
  • Met het profiel Cultuur & Maatschappij ben je in principe niet toelaatbaar, behalve als je het Onderzoek Deficiëntie succesvol afrondt.

En ook met een mbo-4 diploma mag je je inschrijven, ongeacht je vakkenpakket of domein.

Werkplek

Verder wordt er van je gevraagd om tenminste één jaar werkervaring te hebben opgedaan voordat je aan je studie begint. Tijdens de associate degree moet je minimaal 24 uur per week werken bij een industrieel bedrijf. De opleiding moet deze werkplek vooraf hebben goedgekeurd.

Je toekomst na de associate degree Maintenance & Mechanics

Heb je je associate degree in Maintenance & Mechanics eenmaal op zak, dan heb je verschillende carrièremogelijkheden binnen de technische sector. Je kunt gaan werken als onderhoudstechnicus, mechanisch monteur, productieplanner of in andere functies die technische expertise vereisen. Bovendien heb je met je diploma de mogelijkheid om door te stromen naar een bacheloropleiding, mocht je je verder willen specialiseren en je kennis willen verdiepen.