Ad Mechatronica in de Smart Industry deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Mechatronica in de Smart Industry

Als jij een passie hebt voor technologie, innovatie en het creëren van slimme oplossingen voor de moderne wereld, verdiep je dan eens in de associate degree Mechatronica in de Smart Industry. Want misschien is deze studie wel precies wat je zoekt.

Wat is Mechatronica in de Smart Industry?

In de wereld van vandaag, waarin technologie voortdurend evolueert, speelt mechatronica een cruciale rol. Deze boeiende discipline combineert mechanica, elektronica en informatica om geavanceerde en intelligente systemen te ontwerpen en te beheren. Denk aan zelfsturende auto's, geautomatiseerde productielijnen en innovatieve medische apparatuur. Allemaal behoren ze tot het domein van mechatronica. De associate degree Mechatronica in de Smart Industry is perfect voor enthousiaste individuen die een passie hebben voor technologie en innovatie. Als je gefascineerd bent door robots, geautomatiseerde processen en slimme apparaten, dan zul je je helemaal thuis voelen bij deze associate degree.

Studieprogramma opleiding Mechatronica in de Smart Industry?

Tijdens de associate degree Mechatronica in de Smart Industry duik je diep in de wereld van slimme systemen en de technologie die ze aandrijft. Het programma is ontworpen om jou de vaardigheden en kennis bij te brengen die nodig zijn om te excelleren in de snel veranderende technologische omgeving. Van basisconcepten tot geavanceerde toepassingen, je zult leren hoe je complexe systemen begrijpt, ontwerpt en onderhoudt. Praktische labs, real-world projecten en samenwerking met industrie-experts vormen wezenlijke onderdelen van je studie-ervaring. In deze opleiding is jouw onderzoekend vermogen van groot belang. Je leert hoe je onderzoeken van beroepsgenoten toepast in je eigen werk. Ook word je uitgedaagd om met een kritische houding te kijken naar vraagstukken en problemen uit de praktijk.

Toelatingseisen Mechatronica in de Smart Industry

Ben je benieuwd wanneer je tot deze associate degree wordt toegelaten? Lees dan verder voor de gestelde toelatingseisen.

Havodiploma met een van de volgende profielen:

 • Natuur & Techniek
 • Natuur & Gezondheid (met natuurkunde / natuur, leven en technologie / onderzoek en ontwerpen)

Vwo-diploma met een van de volgende profielen:

 • Natuur & Techniek
 • Natuur & Gezondheid (met natuurkunde / natuur, leven en technologie / onderzoek en ontwerpen)
 • Economie & Maatschappij (met natuurkunde)
 • Mbo-diploma op niveau 4: Studenten uit de alle mbo-domeinen zijn van harte welkom zich aan te melden. Het advies is wel om één of meerdere doorstroomkeuzedelen te volgen of om gebruik te maken van het voorbereidingsaanbod van de betreffende hogeschool.

  In principe duurt deze associate degree twee jaar, maar als je de juiste vooropleiding hebt afgerond, werkt op mbo+-niveau en minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring hebt, dan kun je de studie misschien wel in minder tijd afronden.

  Je toekomst na de associate degree

  Na het behalen van je associate degree in Mechatronica in de Smart Industry, staan de deuren van verschillende spannende mogelijkheden voor je open. Je kunt aan de slag als mechatronica-technicus, procesingenieur, systeemontwikkelaar of technisch projectmanager in diverse industrieën zoals de automobiel-, luchtvaart- en productiesector. Met de voortdurende groei van de technologie zal je expertise altijd in trek zijn. Ben je na het afronden van deze associate degree nog niet klaar met studeren? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om erna nog een bacheloropleiding te gaan volgen.