Ad Civiele Techniek Projectvoorbereiding deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Civiele Techniek Projectvoorbereiding

Duurzaamheid. We kunnen er niet meer omheen. En dat willen we ook niet! Ook niet in de weg- en waterbouw. Om Nederland leefbaar te houden, moeten we onze infrastructuur zo duurzaam mogelijk maken. Wil jij hieraan bijdragen? Tijdens de Ad Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie leer je in de praktijk alles wat je moet weten over organisatie, processen en communicatie in de weg- en waterbouw. Rond je je associate degree succesvol af, dan mag je nog geen bachelortitel achter je naam zetten. Het geeft je wel toegang tot een verkorte hbo opleiding, daarna mag het wel.

De locaties

Je volgt de associate degree Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie op dit moment nog alleen aan de HAN.

Studieprogramma Civiele Techniek Projectvoorbereiding?

De associate degree Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie kent vier modules waarin je veel opdrachten in groepsverband uitvoert, maar waarin je ook individueel werkt.

Jaar 1

Het eerste jaar van de associate degree Civiele Techniek Projectvoorbereiding en -realisatie richt zich vooral op waterbouwkunde. Je krijgt vakken als wiskunde, onderzoeksvaardigheden, communicatieve vaardigheden, geotechniek, waterbouw en bouworganisatie. Je doet bovendien veel ervaring op in het maken van werkplannen en technische ontwerpen. Waar je in de eerste module van het eerste jaar vooral bezig bent met waterbouwkunde, kom je in de tweede module alles te weten over infrastructuur. Je leert hoe je een eisenprogramma opstelt en hoe je een technisch ontwerp maakt. Je voert opdrachten uit vanuit je bedrijf en je werkt daarnaast samen met je medestudenten aan een groepsopdracht.

Jaar 2

In module 3 en 4, die plaatsvinden in het tweede jaar, ga je meer de diepte in. Je gaat nu echt aan de slag met projectvoorbereiding en -realisatie. Tijdens dit jaar leer je onder andere hoe je een plan van aanpak maakt (ook hier rekening houdend met duurzaamheid), hoe je een organisatieadvies opstelt, een technisch ontwerp maakt en uitvoert, een beheer- en onderhoudsplan maakt en resultaten bewaakt en beoordeelt. Je sluit dit jaar af met een eindopdracht.

Toelatingseisen Civiele Techniek Projectvoorbereiding

Met een havo- of een vwo-diploma kun je je aanmelden met het profiel Natuur en Techniek (N&T). Heb je Natuur en Gezondheid (N&G) gekozen, dan moet je een van de volgende eindexamenvakken hebben gevolgd: natuurkunde / Natuur, Leven en Technologie (NL&T) / O&O. Ook als je in het bezit bent van een vwo-diploma met het profiel Economie en Maatschappij (E&M) en natuurkunde, ben je van harte welkom. Met een mbo-niveau-4 diploma kun je sowieso terecht en kom je misschien zelfs in aanmerking voor vrijstellingen. Verder wordt er van je verwacht dat je een geschikte functie hebt binnen een relevante werkomgeving.

Je toekomst na de CTP opleiding

Kansen genoeg voor jou als je je diploma eenmaal op zak hebt. Wat denk je bijvoorbeeld van een baan als calculator, werkvoorbereider, uitvoerder, (assistent) projectleider of (junior) adviseur bij een ingenieurs- of adviesbureau?