HBO Logistics Management deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Logistics Management

Nederland is een distributieland. Dus werken er heel wat mensen in en rond de transportsector. En daar zit ook heel wat werk bij waarvoor je doorgeleerd moet hebben. Efficiënte planning van opslag en overslag, kwaliteitscontroles, routeplanning. Of denk aan het organiseren van passagiers- en bagagestromen op Schiphol.

Aan welke hogescholen kan ik Logistics Management vinden?

Aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, LOI, Hogeschool Rotterdam en het NCOI vind je de opleiding Logistics Management in deeltijd. NHL Stenden Hogeschool biedt een duale versie aan en bij de LOI kan je de opleiding in afstandsonderwijs volgen.

De opleiding Logistics Management (Logistiek en Economie)

Logistiek, vervoer en verkeer daar gaat deze deeltijdopleiding over. Bij Logistics Management krijg je veel bedrijfskundige vraagstukken. Hoe kan het bijvoorbeeld dat wij voor maar € 1,99 een ananas uit Costa Rica in de supermarkt kunnen kopen, terwijl de inkoopprijs al € 1,25 bedraagt? Of waarom laten wij Nederlands vlees in het verre China als worst verpakken om het vervolgens hier te verkopen? Een hoop antwoorden krijg je tijdens het curriculum, dat uit vakken bestaat als bedrijfsadministratie, economie, inkoop, marketing en rechten. Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in de zeetransportsector. Ook worden er vaak stages in het buitenland, zoals Thailand, Qatar, Indonesië of Zuid-Afrika georganiseerd. Omdat de logistieke deeltijdopleidingen erg praktijkgericht zijn, doe je veel projecten en groepswerk. Tijdens de opleiding staan tevens de technische aspecten van vervoer, milieu en ICT centraal. Je krijgt vakken als recht en economie, maar leert ook vervoerssystemen en logistieke processen te ontwerpen. Daarvoor krijg je ook wiskunde, informatica en technische vakken uit de werktuigbouwkunde, toegesneden op distributie en transport.

Voor wie is deze opleiding?

Voor wie in de logistieke sector werkt maar graag wil bijscholen, is een deeltijdopleiding in de logistiek de ideale oplossing. En na die bijscholing is het fijn om te weten wat jouw vooruitzichten zijn op een baan na hbo Logistics Management?

Wat zijn de toelatingseisen voor Logistics Management?

Je wordt toegelaten met een havo- of vwo diploma met economie of m&o in je pakket. Ook met een mbo4-diploma is een economische achtergrond handig. In de meeste gevallen wordt daarnaast als aanvullende eis gesteld dat je werk hebt of praktijkervaring hebt opgedaan op het gebied van logistiek. De logistieke deeltijdopleidingen houden er rekening mee dat je een baan hebt of eisen dat je die hebt. Daarom bieden ze meestal colleges buiten kantooruren aan.

In voltijd

Heb jij meer interesse in een voltijd opleiding? Bekijk dan op HBOstart welke hogescholen hbo Logistics Management in voltijd aanbieden. Van Logistics Engineering bestaat er ook voltijdse opleiding.

Na de opleiding

Met een bachelordiploma in je zak kun je verschillende masters in logistiek gaan doen.

De deeltijdopleiding Logistiek en Economie bestaat niet meer

Nog niet zo lang geleden was de naam van Logistics Management nog Logistiek en Economie. Omdat niet alle hogescholen op de hoogte zijn gesteld van deze wijziging kom je ook nog de 'oude' naam tegen.

HBO Logistics Management HBO Logistics Management
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 35522
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Logistics Management

Als je geen havo, vwo, hbo of mbo (niveau 4) diploma hebt en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een 21+ toets aanvragen. De Logistics Management-opleiding test dan of je genoeg kennis en vaardigheden hebt om toch aan de opleiding te mogen beginnen.

Als je de duale Logistics Management opleiding volgt, dan heb je misschien recht op studiefinanciering.