Ad Elektrotechniek deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Elektrotechniek

De associate degree Elektrotechniek is een praktische en tegelijk theoretische opleiding van twee jaar. De studie biedt je een stevige basis in de wereld van elektrotechniek. Tijdens je opleiding ontwikkel je vaardigheden en kennis op het gebied van elektrische circuits, energiedistributie, duurzame energie, automatisering en nog veel meer. Je wordt opgeleid tot een breed inzetbare engineer. Behalve theoretische vakken ga je ook vooral aan de slag in de praktijk. Je leert hoe je apparaten ontwerpt, produceert en onderhoudt en welke processen en machines daarvoor nodig zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in het ontwerpen van elektrische systemen, het oplossen van technische problemen of het werken aan innovatieve projecten, door het volgen van de associate degree Elektrotechniek beschik je in no time over de tools en kennis die nodig zijn om succesvol te zijn in dit dynamische vakgebied. De perfecte basis dus voor een nieuwe stap in jouw carrière!

Wat leer je tijdens de opleiding Elektrotechniek?

Gedurende de tweejarige opleiding van de associate degree Elektrotechniek krijg je een breed scala aan vakken aangeboden die je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden bijbrengen. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen, zijn: elektrische circuits, elektromagnetisme, digitale technieken, meet- en regeltechniek, automatiseringssystemen en duurzame energie. Je krijgt bovendien de kans om te werken met moderne technologieën en apparatuur die worden gebruikt in de elektrotechnische sector.

Jaar 1

Het eerste leerjaar kun je zien als een brede introductie in de elektrotechniek. Naast algemene vakken als bijvoorbeeld wiskunde, volg je ook opleidingsspecifieke modules. Denk aan digital and analog design & design methods en modelvorming & simulatie. In je eerste jaar ga je aan de slag met een project dat inspeelt op de praktijk, namelijk een engineeringsprobleem binnen jouw eigen bedrijf.

Jaar 2

In de tweede helft van je studie maak je een verdiepingsslag op de onderwerpen waarmee je in het eerste jaar hebt kennisgemaakt. Alles wat je toen hebt geleerd, breng je in dit tweede jaar in de praktijk. Dit gebeurt in de vorm van een afstudeerstage. En waar kun je zo’n eindopdracht nu beter doen dan bij je eigen werkgever? Kun je aan het einde van dit jaar laten zien dat je alle kennis en vaardigheden beheerst die nodig zijn om als professional in de elektrotechniek aan de slag te gaan, dan behaal je je diploma.

Toelatingseisen Elektrotechniek

Om toegelaten te worden tot de associate degree Elektrotechniek dien je te voldoen aan bepaalde toelatingseisen. Voor havisten geldt dat zij een van de volgende profielen moeten hebben gevolgd: Natuur Techniek of Natuur & Gezondheid (dit laatste met natuurkunde óf met Natuur, Leven & Technologie). Hetzelfde geldt voor mensen met een vwo-diploma. Zij zijn echter ook welkom met een Economie & Maatschappij profiel met natuurkunde. Iedereen met een mbo-diploma wordt sowieso toegelaten.

Je toekomst na de associate degree

Met een associate degree Elektrotechniek op zak, zul je merken dat er veel mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Je kunt aan de slag bij technische bedrijven, energiebedrijven, productiebedrijven, ingenieursbureaus en andere organisaties die behoefte hebben aan elektrotechnische expertise. Je kunt werk vinden als technicus, productengineer, ontwerpingenieur, projectleider of zelfs je eigen bedrijf starten. Daarnaast biedt de associate degree Elektrotechniek een solide basis voor verdere academische studies, zoals een bacheloropleiding Elektrotechniek.