Ad Maritieme Techniek duaal

Duale opleiding Ad Maritieme Techniek

Nederland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je vindt in ons land dan ook veel scheepswerven en watersportbedrijven die vol passie en vakmanschap schepen bouwen. Ook zijn er talloze bedrijven die onderdelen en diensten aan scheepswerven leveren. Wil je meer verdieping in Maritieme Techniek en daarnaast blijven werken? Dan is de associate degree Maritieme Techniek duaal echt een opleiding voor jou. Als je al werkzaam bent in de maritieme sector of graag de sprong wilt wagen naar deze dynamische industrie, is de deeltijd associate degree Maritieme Techniek duaal de ideale keuze. Deze unieke opleiding is in het noorden van Nederland de enige in zijn soort en biedt de mogelijkheid om werk en studie naadloos te combineren. Of je nu je maritieme kennis wilt verdiepen of een carrière in deze branche wilt starten, deze opleiding is op maat gemaakt om aan jouw behoeften te voldoen. Werk en studie combineren was nog nooit zo leuk. Met persoonlijke begeleiding van docenten, praktijkgerichte opdrachten en de vrijheid om theorietoetsen in te plannen wanneer het jou uitkomt, is dit de perfecte springplank voor jouw carrière in de maritieme wereld. Word de spil tussen strategische afdelingen en de werkvloer en bouw aan een veelbelovende toekomst in de maritieme techniek!

Wat leer je tijdens de opleiding Maritieme Techniek?

De nadruk van deze opleiding ligt op wat jij nodig hebt om te groeien in jouw huidige werkomgeving. Of je nu werkt op een scheepswerf, in de offshore-industrie, scheepsbouw of bij een maritieme toeleverancier, dit programma is ontworpen om jouw specifieke ontwikkelingsbehoeften te ondersteunen. Je kunt kiezen voor verdieping in de maritieme werktuigbouw, elektro & automatisering, scheepsontwerp of het verbeteren van algemene competenties zoals communicatie en samenwerken in groepen. De formele duur van het studieprogramma beslaat een periode van twee jaar, maar dit kan uiteraard variëren afhankelijk van je individuele achtergrond en inzet. Het programma is samengesteld uit diverse modules, resulterend in een totaal van 120 studiepunten (EC's) die je kunt behalen. Gedurende je studieperiode werk je doorgaans 24 tot 32 uur per week binnen de maritieme sector, op je werklocatie. Bovendien reserveer je één dag in de twee weken voor schoolactiviteiten. Dit betekent dat je doorgaans wekelijks ongeveer 16 uur aan je studie besteedt, hoewel het exacte aantal uren voor zelfstudie per individu kan variëren.

Wat zijn de toelatingseisen?

Om toegelaten te worden tot de deeltijd associate degree Maritieme Techniek duaal, heb je een van de volgende diploma's nodig:

Havo

  • Natuur en Techniek (NT)
  • Natuur en Gezondheid (NG) met natuurkunde of natuur, leven en techniek (nlt)
  • Economie en Maatschappij (EM) met natuurkunde of natuur, leven en techniek (nlt)

Vwo

  • Natuur en Techniek (NT)
  • Natuur en Gezondheid (NG) met natuurkunde of natuur, leven en techniek (nlt)
  • Economie en Maatschappij (EM) met natuurkunde of natuur, leven en techniek (nlt)

Mbo-4

  • Geen specifieke eisen

Je toekomst na de associate degree Maritieme Techniek

Met een deeltijd associate degree Maritieme Techniek duaal op zak, openen zich tal van boeiende carrièremogelijkheden in de maritieme sector. Je kunt doorgroeien naar functies zoals meewerkend voorman, technisch inkoper, projectengineer, werkvoorbereider, coördinator bouwproces, of zelfs constructief engineer bij een ontwerp- of engineeringsbureau. Jouw technische kennis zal een cruciale schakel vormen in het gehele ontwerpproces. Als je na het behalen van je deeltijd associate degree Maritieme Techniek duaal je kennis verder wilt verdiepen, kun je aansluitende bacheloropleidingen volgen. Deze opleidingen sluiten naadloos aan op jouw expertise en kunnen je carrière nog meer glans geven. Overweeg bijvoorbeeld een bachelor in maritieme techniek, scheepsbouwkunde, of een andere gerelateerde discipline om je horizon te verbreden en je vaardigheden te verfijnen.