Ad Logistiek Management deeltijd

Deeltijdopleiding Ad Logistiek Management

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Wat vandaag een hit is, is volgende week alweer verouderd. Ook op logistiek vlak volgen ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. Pakketjes die we vandaag bestellen, hebben we het liefst de dag erop al in huis. Zo groen mogelijk natuurlijk! Dit vraagt nogal wat op logistiek gebied. Ga jij graag de uitdaging aan om kortere doorlooptijden te realiseren, minder voorraad te hebben en ook nog eens een lagere CO2-uitstoot? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor de associate degree Logistiek Management. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een carrière wil opbouwen in de logistieke sector of die al werkzaam is in een logistieke functie en zijn of haar kennis verder wil uitbouwen. Je gaat één dag in de week naar school. Praktijkopdrachten en je stage voer je uit bij het bedrijf waar je drie of meer dagen per week werkzaam bent, uiteraard in een voor deze opleiding relevante functie. Tijdens de tweejarige opleiding leer je hoe je producten zo snel, maar vooral zo goed mogelijk op de juiste plek krijgt. Bij deze logistieke processen komt nogal wat planning en coördinatie kijken. Volg je de associate degree Logistiek Management, dan word je opgeleid tot een expert op logistiek gebied. Iemand die alle kennis en kunde in huis heeft om logistieke processen in goede banen te leiden. Deze kennis haal je niet alleen uit de boeken, maar doe je vooral ook op in de praktijk. Wat je op school leert, pas je direct toe. Dit maakt jou van grote meerwaarde voor je bedrijf.

Het studieprogramma van de opleiding Logistiek Management Management?

De opleiding is opgebouwd uit vier semesters. Het eerste semester is een introductie in de logistiek. Je ontwikkelt een brede logistieke kennis en focust je tijdens dit halfjaar op de complete goederenstroom. Van productie tot en met retourproces. In het tweede halfjaar verleg je je focus naar supply chain management. Het integraal logistiek concept vormt de basis van dit semester. Je gaat aan de slag met grondvormen, besturing, informatiestromen, organisatieaspecten en inkoop. Ook soft skills komen uitgebreid aan bod. Zo leer je bijvoorbeeld kritisch te kijken naar je eigen gedrag en dit indien nodig bij te sturen. Het derde semester staat in het teken van e-commerce en de rol die dit speelt in de logistiek. Je volgt de hele keten, van online bestelling tot en met de levering door de logistiek dienstverlener. In het laatste semester komt alles wat je eerder in de opleiding hebt geleerd samen. Het draait nu allemaal om het continu verbeteren en aanscherpen van het logistieke proces. Natuurlijk is duurzaamheid hierin een belangrijk issue. Tenslotte leer je hoe je (grote) veranderingen doorvoert in een organisatie en hoe je ervoor zorgt dat deze een blijvende bijdrage leveren.

Wat zijn de toelatingseisen?

Heb je interesse in de associate degree Logistiek Management, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Ben je in het bezit van een havodiploma, dan ben je met alle profielen welkom behalve met het Cultuur en Maatschappij profiel. Hetzelfde geldt voor een vwo-diploma. Heb je mbo-4 diploma op zak? Dan kun je je sowieso aanmelden. Verder is het belangrijk dat je een relevante functie bekleedt binnen een organisatie die je kunt inzetten als leerwerkplek. Daar werk je minimaal drie dagen per week. Ook moet je een werkplekbegeleider hebben die je kan helpen met je praktijkopdrachten.

Je toekomst na de associate degree Logistiek Management

Heb je je diploma behaald? Gefeliciteerd, dan mag je vanaf nu 'assistent logistiek manager' achter je naam zetten. Voorbeelden van functies die je na de associate degree Logistiek Management zou kunnen gaan vervullen, zijn hoofd bedrijfsbureau, hoofd planning, logistiek manager of warehousemanager. Wil je nog verder studeren, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij de opleiding Logistics Management.