Ad Logistiek deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Logistiek

De wereld om ons heen verandert razendsnel. En daarmee ook de logistiek en de eisen die we daaraan stellen. Pakketjes die we vandaag bestellen, hebben we het dezelfde dag nog in huis. Dit vraagt nogal wat op logistiek gebied. Ga jij graag de uitdaging aan om kortere doorlooptijden te realiseren, minder voorraad te hebben en ook nog eens een lagere CO2-uitstoot? Dan ben jij de geschikte kandidaat voor de associate degree Logistiek. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die een carrière wil opbouwen in de logistieke sector of die al werkzaam is in een logistieke functie en zijn of haar kennis verder wil uitbouwenTijdens de tweejarige associate degree opleiding ga je aan de slag met data en ervaringen uit de praktijk. Je ontdekt hoe je deze inzet om de logistieke processen binnen jouw organisatie nog beter te plannen en in te zetten. Rond je de associate degree succesvol af, dan ben jij helemaal thuis in het plannen van de goederendistributie, het creëren van de ideale voorraadhoogtes én in leidinggeven.

Het studieprogramma

Het eerste jaar kun je zien als het basisjaar waarin je kennismaakt met logistiek in de breedste zin van het woord en alles wat daarbij komt kijken. Zo is planning een heel belangrijk aspect, maar ook voorraadbeheer en het verbeteren daarvan. In de tweede helft van het eerste jaar leer je hoe je een vastgelopen logistiek proces weer op gang helpt én hoe je dit in de toekomst voorkomt. Je wordt uitgedaagd je eigen leerroute naar een volleerd logistiek professional uit te stippelen. In jaar twee ga je je verworven kennis uit het eerste jaar inzetten binnen het eigen bedrijf waarvoor je werkzaam bent. Je gaat op een proactieve manier aan de slag met het aanscherpen van de logistieke processen, uiteraard rekening houdend met de belangen van je bedrijf en van alle andere ketens in de supply chain. Het jaar eindigt met je afstudeeropdracht, waarbij je de huidige logistieke planning onder de loep neemt en verbetert. Servicegerichtheid, kosten en duurzaamheid zijn hierbij belangrijke aspecten.

Wat zijn de toelatingseisen?

Heb je interesse in de associate degree Logistiek, dan is het handig te weten wat de toelatingseisen zijn. Ben je in het bezit van een havodiploma, dan ben je met alle profielen welkom. Hetzelfde geldt voor een vwo-diploma. Heb je mbo-4 diploma op zak? Ook dan ben je van harte welkom! Verder is het belangrijk dat je een relevante functie bekleedt binnen een organisatie die je kunt inzetten als leerwerkplek. Meestal wordt er van je gevraagd dat je hier twee of drie dagen per week werkt. Ook moet je een werkplekbegeleider hebben die je kan helpen met je praktijkopdrachten.

Je toekomst na de associate degree Logistiek

Als logistiek professional ben je van grote toegevoegde waarde voor elk bedrijf. Dit kan een mkb-bedrijf zijn, maar ook een grote multinational. Geef je de voorkeur aan een non-profit organisatie of overheidsinstelling? Ook daar kan jouw kennis heel goed worden toegepast. Voorbeelden van functies die je na de associate degree Logistiek zou kunnen gaan vervullen, zijn: transportplanner, supervisor, supply chain coördinator of warehousemanager.