HBO Built Environment deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Built Environment

Hoeveel inwoners heeft Amsterdam in 2050? En hoeveel mensen wonen er dan op het platteland? Wonen wij in de toekomst nog voornamelijk in huizen of moeten wij gedwongen in een flat wonen? Na de opleiding Built Environment kun jij op dit soort vragen een antwoord geven. Je leert analyseren en stedelijke problemen op te lossen.

De opleiding Built Environment

Voor professionals in stedelijke ontwikkeling komen binnen deze opleiding allerlei richtingen binnen de bouw samen. Of het nu civiele techniek of bouwkunde is. Als je start met deze deeltijdopleiding krijg je daarom een breed vakkenpakket voorgeschoteld. In jaar twee ga je vakken als bouwplantoetsing, renovatie en ruimtelijk ontwerp. Als derdejaars krijg je de ruimte om twee specialisaties te kiezen, zoals: bouwen in de stad, modelmatige stadsontwikkeling, re-engineering van de gebouwde omgeving, stadsmodellering of stedelijke mobiliteit.

Toelatingseisen en locaties Built Environment?

Alleen aan de Hogeschool Utrecht bestaat van de opleiding Built Environment een deeltijd variant. Je kunt daar starten als je je mbo-diploma op niveau 4 hebt. Ook ben je toelaatbaar met een havo of vwo-diploma (E&M, N&G of N&T). Vwo met een C&M profiel zijn alleen welkom met Wiskunde A of B in je pakket.

In voltijd studeren?

Gaat jouw interesse uit naar een voltijdse opleiding? Lees dan hier over hbo Built Environment in voltijd.

Wat kan ik na deze opleiding?

Met een bachelordiploma in je zak kun je verschillende masters gaan doen. Zo kun je een master in bouwkunst gaan volgen.

HBO Built Environment HBO Built Environment
Collegegeld 2024-2025 Tussen € 1.506,- en € 2.530,-
Opleidingsvorm deeltijd en duaal
Opleidingsduur (bachelor) 4 jaar
Isat-code 39280
Studielast 240, 1 etcs punt staat voor ca. 28 uur studeren
Diploma Bachelor of Science
Internationale naam Built Environment

Als je geen havo, vwo, hbo of mbo (niveau 4) diploma hebt en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een 21+ toets aanvragen. De Built Environment-opleiding test dan of je genoeg kennis en vaardigheden hebt om toch aan de opleiding te mogen beginnen.

Als je de duale Built Environment opleiding volgt, dan heb je misschien recht op studiefinanciering.