Ad Projectleider Techniek deeltijd en duaal

Deeltijdopleiding Ad Projectleider Techniek

Of je nu aan het begin van je carrière staat of al wat ervaring hebt opgedaan in de technische wereld, als jij de volgende stap wilt zetten naar een leidinggevende functie, dan is de tweejarige associate degree Projectleider Techniek precies wat je zoekt. Ontdek hoe je je technische vaardigheden naar een hoger niveau tilt en jezelf klaarstoomt voor boeiende leiderschapskansen in de industrie. Je bent vastberaden, kritisch en behoudt altijd het overzicht, zelfs in de meest uitdagende situaties. Jij bent iemand die niet alleen snel de leiding kan nemen, maar er ook van geniet. Als deze eigenschappen op jou van toepassing zijn, dan is deze associate degree Projectleider Techniek jou op het lijf geschreven. Gedurende twee jaar word je ondergedompeld in de wereld van projectmanagement en technisch leiderschap, en bereid je je voor op een carrière waarin je kleine en middelgrote projecten op technisch gebied kunt leiden, werkprocessen kunt verbeteren en teams kunt aansturen.

Studieprogramma opleiding Projectleider Techniek?

De opleiding is verdeeld in vier modules die je een brede basis bieden op het gebied van zowel techniek als projectleiderschap:

  • Productontwikkeling
  • Procesverbetering
  • Technisch Projectmanagement
  • Specialisatiemodule (keuze uit Automotive, Energietransitie of Duurzaam Ondernemen)

De focus ligt op praktische toepassing en innovatie, met aandacht voor zowel productontwikkeling als procesverbetering. Dit is essentieel, aangezien de technische wereld voortdurend evolueert en vraagt om professionals die kunnen innoveren en projectmatig kunnen werken. De associate degree Projectleider Techniek legt een sterke nadruk op praktijkgericht leren. Een deel van je studie voer je uit op je eigen werkplek, zodat je de geleerde concepten direct in de praktijk kunt brengen.

Toelatingseisen Projectleider Techniek

Deze opleiding staat open voor technische professionals met relevante werkervaring. Als je een havodiploma hebt met een profiel in Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid (met bepaalde vakken), of een vwo-diploma met de juiste profielen, kun je rechtstreeks toegang krijgen. Ook bezitters van een mbo niveau 4-diploma zijn welkom. Als je niet aan de directe toelatingseisen voldoet, biedt de Hanzehogeschool verschillende manieren om je voor te bereiden op de opleiding, waaronder doorstroomkeuzedelen en voorbereidingscursussen. Daarbij moet je minimaal 252 uur per module werkzaam zijn in een aan de studie verwante functie en bedrijf.

Je toekomst na de associate degree

Na afronding van de opleiding staan de deuren naar een reeks boeiende carrièrepaden voor je open. Je kunt aan de slag als (aankomend) projectleider, werkvoorbereider, commercieel technicus, maintenance engineer, teamleider en meer. De industrie heeft een groeiende behoefte aan goed opgeleide technische professionals. Met jouw associate degree in de hand zul je zeker in trek zijn bij werkgevers in verschillende sectoren, zoals advies- en engineeringsbureaus, energiecentrales, installatietechniek, metaalbedrijven en de technologische industrie. Wil je na het behalen van je associate degree je kennis en kansen vergroten? Dan zit je goed. Afhankelijk van je specialisatie in het tweede jaar kun je naadloos doorstromen naar de deeltijd bacheloropleidingen Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde. Dit betekent dat je in slechts twee extra jaren je bachelor diploma kunt behalen.